Seurakunnan joulujuhla 22.12.

Vietämme seurakunnan yhteistä joulujuhlaa sunnuntain 22.12. jumalanpalveluksessa. Jouluista musiikkia. Pastori Natalia Chernova tuo tervehdyksen Venäjältä ja Vepsän työstä. Tilaisuus on kaksikielinen (suomi, englanti). Kirkkokahveilla joulupuuroa ja tietenkin myös kahvia. Tervetuloa!

Radion aamuhartaus 7.12. kuunneltavissa jälkikäteen

Seurakuntamme jäsen Säde Loponen piti 7.12. Radio Yle 1:n kanavalla aamuhartauden, jonka voi kuunnella kuukauden ajan YleAreenasta.
https://areena.yle.fi/1-50300822

Mukaan palvelemaan?

Olisitko kiinnostunut tulemaan mukaan johonkin työmuotoon seurakunnassa? Olemme perustamassa erilaisia tiimejä. Näitä ovat mm. keittiö-, musiikki-, lapsityö-, nuorisotyö-, tekniikka-, tulkkaus-, strategia/suunnittelu-, jumalanpalvelus-, evankeliointi-, tiedotus-, tervetulo-, rukous- ja diakoniaryhmät. Kysy lisää pastori Veli Loposelta.

Saarnoja YouTubessa

Pastorimme Veli Loponen videoi jumalanpalveluksissa pitämiään saarnoja ja ne julkaistaan Suomen metodistikirkon kanavalla YouTubessa. Nyt voit siis katsoa saarnan, vaikka et olisikaan päässyt kirkkoon. Saarnat löytyvät kirjoittamalla YouTuben hakukenttään "Suomen Metodistikirkko".

Osoitetiedot

Punavuorenkatu 2,
00120 Helsinki

Bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunut 3 ja 1 pysähtyvät kirkon lähellä (Iso-Roobertinkadun pysäkki).

Tapahtumatiedot myös Facebookissa

Löydät sivumme Facebookista hakusanoilla "Metodistikirkko Helsinki". - We are in Facebook by the name 'Metodistikirkko Helsinki'.

Our English UMC in Facebook

Our English-speaking congregation has their own Facebook profile, which you can find by name "The Helsinki United Methodist Church English Service"

Välitunnilla koulussa Intian Chennaissa


Seurakuntamme lähetystyökohteet

Seurakunnassamme on aina ollut innokkaita lähetystyön kannattajia. Tällä hetkellä tuemme aktiivisesti kolmea kohdetta ulkomailla. Nämä ovat:

  • Intian Chennaissa kristillinen koulu ja maaseudulla Nellipudin kylä, jossa autamme köyhiä lapsia ja vanhuksia
  • Venäjällä kielisukulaistemme vepsäläisten parissa tehtävä työ
  • Help to Orphans ry:n (eli H2O:n) työ Thaimaassa pakolaisten ja orpojen parissa. Tätä työtä johdetaan Suomesta pääasiassa englanniksi, ks. lisätietoa tästä 

Ajankohtaista: Intian yhteiskyökumppanimme, Bethel Missionin, yhteyshenkilö Ananda Rani perheineen oli Suomessa vierailulla 8.-26.10. 2019. He tapasivat lähetystyön tukijoita, ystäviä ja seurakuntalaisia Helsingissä, Kuopiossa, Porissa ja Tampereella. Jos sinua kiinnostaisi ryhtyä tukemaan diakonia- ja koulutyötämme Intiassa, lue tämän sivun viimeinen kappale. 

Lisätietoa Intian ja Vepsän työstä löydät alempaa tältä sivulta. 

Radio Patmos on tehnyt suomalaisesta lähetystyöstä kertovan ohjelmasarjan. Metodistikirkon lähetystyöstä kertova jakso on kuunneltavissa sivujen kautta, https://www.patmosplus.fi/radio-ohjelmat/sarja?series=250 (-> Metodistikirkon lähetystyön historia). Ohjelmassa esiintyvät Pirjo Pöllänen ja Aino Kallio.

Our church supports mission work in India, the Vepsian villages in Russia and in Thailand; our English-speaking group supports especially the work among orphans in Thailand, please click the above link to read more about it.

Kuukausittain seurakunnassamme pidetään lähetysilta, jossa kuullaan viimeisimmät uutiset kohteista ja suunnitellaan työtä. Englanninkielinen ryhmämme kerää muutaman kerran vuodessa kolehdin Help to Orphans ry:n työlle. Kirkkokahvipöydässä olevan keräysrasian tuotto ohjataan ravinnon hankkimiseen Nellipudin kylässä aliravitsemusvaarassa oleville lapsille.

Suomen Metodistikirkon valtakunnallinen lähetyspäivä järjestetään vuosittain jossakin seurakunnista. Tapahtumassa mm. kuullaan uusimmat uutiset lähetyskohteista ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. .

Bethel Mission -järjestön toiminnan tukeminen Intiassa

Helsingin metodistiseurakunnan ja naisliiton osaston lähetystyön ensisijaisena kohteena on Bethel Mission -järjestön toiminnan tukeminen Intiassa. 


Varoja lähetystyön tukemiseen kootaan jumalanpalveluskolehdein, myyjäisin, lähetyspiireissä, lähetyslounaita järjestämällä ja lisäksi lähetystyötä tukee lukuisa joukko yksityisiä lahjoittajia ja kummeja. (Jos olet kiinnostunut kummiksi ryhtymisestä, katso lisätietoja sivun alalaidasta).

Suomesta pyritään tekemään matka Intiaan kerran vuodessa. Matkan aikana lähetystyöaktiivimme kartoittavat tilanteen ja selvittävät mahdollisia ongelmia yhdessä paikallisten työntekijöiden kanssa. 

 

Bethel Mission -järjestö on perustettu vuonna 1987 Chennaissa (ent. Madras), Intiassa, ja sen toiminnan tarkoituksena on ollut alusta alkaen auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia Chennain suurkaupungin slummien ja Nellipudin maaseutukylän lapsia ja naisleskiä. Toiminta tähtää lasten kehittymiseen ja parempien elinolosuhteiden saavuttamiseen erityisesti evankelioinnin ja koulutuksen avulla. Leskien tukeminen on aineellisen avun antamista, evankeliointia ja hengellistä huolenpitoa.

 Tarkoituksen toteuttamiseksi Bethel Missionille rakennettiin 1990-luvun alkupuolella oppilaskoti ja kristillinen koulu Kolathurin slummialueelle Chennaihin. Koulussa toimii esikouluopetusluokka ja perusopetusta annetaan 5 luokka-asteella. Tarvittaessa lapsi voi saada myös erityistukea oppimisvaikeuksiin. Tamil Nadun osavaltio on hyväksynyt koulun perusopetusta antavaksi yksityiseksi oppilaitokseksi.  Koululla on myös ammatillisen opetuksen välineet ja luokkatila, missä on annettu ompeluopetusta nuorille naisille sekä  vanhemmillekin ammattia tarvitseville naisleskille ja yksinhuoltajille. Koulun yhteyteen rakennetussa kappelissa annetaan oppilaille kristinuskon opetusta osana opetusohjelmaa ja pidetään hengellisiä tilaisuuksia ja jumalanpalveluksia alueen väestölle.

 Nellipudin kylätyössä on painopistealueita ovat kummityö, leskien avustaminen ja evankeliointi. Nellipudin kylään valmistui v. 2013 uusi keittiö- ja ruokalarakennus, joka palvelee kylän asukkaita ruokajakeluiden järjestämisessä ja sunnuntaisin jumalanpalvelusten pitopaikkana.

 Kummityön ensisijainen tarkoitus Nellipudissa on mahdollistaa lapsen koulunkäynti. Kummius päättyy koulun päättymiseen noin 15-16 vuoden iässä lukuunottamatta niitä nuoria, jotka ovat osoittaneet erinomaista koulumenestystä ja jatkavat opintoja lukiossa ja edelleen korkeakoulussa tai yliopistossa. Näiden lasten osalta kummius voi jatkua tutkinnon suorittamiseen saakka.


 Leskien avustaminen tapahtuu jakamalla heille kuukausittain riisiä, josta vanhukset voivat itse valmistaa ruokaa itselleen. Avun piirissä on myös muutamia vanhuksia, jotka eivät enää kykene itse valmistamaan ruokaansa. He saavat päivittäin valmiin ruuan. Tämän leskien avustamisen piiriin voidaan ottaa 150-200 heikoimmassa asemassa olevaa naisleskeä ja muutama miesleski kerrallaan. Noin kerran vuodessa lesket saavat avustuksena myös vaatteen tai taloustavaran.

 Evankeliointia ja hengellistä huolenpitoa johtaa tehtävään palkattu pastori. Sunnuntaisin pidetään jumalanpalvelus ja ajoittain on löytynyt evankelistoja, jotka ovat avustaneet pastoria ja tehneet kotikäyntejä perheitten luo heidän majoihinsa.

-----------------------

Sukukansamme vepsäläisten tukeminen

 Helsingin metodistiseurakunnan lähetystyön toisena kohteena on Venäjällä, vepsäläisten parissa tehtävä lapsityö, evankeliointi ja hengellinen hoito. Helsingin metodistiseurakunta ja sen naisliiton osaston jäsenet ovat tukeneet työtä vepsäläisten parissa jo 1990-luvun puolivälistä alkaen taloudellisesti. Lisäksi useita seurakunnan jäseniä on osallistunut kuluneiden noin 20 vuoden aikana sekä lasten kesäleiri- että joulumatkoille.

 Suomen sukuiset vepsäläiset asuvat Petroskoin ja Aunuksen ympäristössä sekä Syvärijoen ja Äänisen eteläpuolella. Alue on Pietarista katsoen syrjäseutua ja väestö oli kärsinyt monenlaista puutetta menneinä vuosikymmeninä. Vepsän alueella asuvien tukeminen alkoi 1990-luvun alussa Venäjälle matkustamisen helpotuttua. Työnäyn sai hauholainen Olavi Varis ja työ aloitettiin yhteiskristillisenä humanitaarisena avustamisena ja evankeliointina. Samalla jaettiin venäjänkielisiä Uusia Testamentteja ja muuta hengellistä kirjallisuutta. Avustustavaraa vietiin rekkakuormallinen joka kuukausi tai joka toinen kuukausi keski-Vepsään, Leningradin piirin kaakkoiselle reuna-alueelle.

 Vuonna 1994, aineellisen avuntarpeen jo vähennyttyä, työ siirtyi Suomen Metodistikirkon vastuulle. Kuopiosta käsin avustettiin vepsäläisalueen asukkaita viemällä heille muutaman kerran vuodessa pakettiautokuorma aineellista apua sekä kristillistä kirjallisuutta. Työn painopiste siirtyi lapsityöhön ja vanhusten avustamiseen hengellisesti ja aineellisesti. Vuodesta 1996 alkaen yhteistyökumppanina oli Puskinin metodistiseurakunta ja vuodesta 2003 alkaen Novgorodin metodistiseurakunta.

 Hengellinen julistustyö siirtyi uuden uskontolain voimaan tultua Venäjän metodistikirkon vastuulle. Suomen metodistikirkko tukee Novgorodin metodistiseurakunnan lähetystyötä Vepsän alueella osallistumalla lastenleirien järjestämiseen kesäisin ja joulujuhlien järjestämiseen venäläisen joulun aikaan tammikuussa. Toiminta-alueena on edelleen samat kolme vepsäkylää: Ozera (Järvien kylä), Sondevits (Sonjala) ja Kurba. Kesäleireille on viime vuosina osallistunut noin 60-70 lasta, ja joulujuhliin 60-70 lasta ja nuorta sekä 70-80 aikuista.

 Vepsäläisten lähettämä sydämellinen tervehdys suomalaisille vepsätyön tukijoille on: "Älkää unohtako meitä. Tervetuloa käymään."


---------------------------------


Haluaisitko auttaa Intian lapsia?  Intian Nellipudin kylässä on useita kymmeniä lapsia, jotka kaipaavat kipeästi kummivanhempia voidaakseen käydä koulua. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää ja mahdollisesti ryhtymään kummiksi (25 euroa/kk), ota yhteys Suomen metodistikirkon Intian kummitoimintaa koordinoivaan Aino Kallioon, puh. 050 3411154, aino.kallio (at) metodistikirkko.net.

Vaihtoehtoisesti voi ryhtyä tukemaan Chennain (ent. Madras) kaupungissa toimivaa kristillistä koulua. Koulukummien lahjoituksilla maksetaan mm. opettajien palkkoja ja koulurakennuksen ylläpitoa. Koulukummiksi voi ryhtyä niinkin pienellä summalla kuin 10 euroa/kk. 

Saamme Intiasta kuulumisia säännöllisesti. Lisäksi Suomen eri metodistiseurakunnista järjestetään vierailuja Intiaan ja paikallisia avainhenkilöitä on kutsuttu Suomeen kertomaan toiminnasta; lahjoitetut varat menevät varmasti perille oikeaan kohteeseen. Pienellä rahasummalla voit vaikuttaa ratkaisevasti yhden tai usemman lapsen tulevaisuuteen!


 

Aamunavaus Chennain kristillisessä koulussa. Kuva: Aino Kallio.