Pastorimme vaihtuu

Vuodesta 2004 Helsingissä palvellut pastori Timo R.A. Virtanen on saavuttamassa eläkeiän. Timon voi tavata Helsingissä vielä heinäkuun tilaisuuksissa. Piispa Christian Alsted on nimittänyt Veli Loposen pastoriksi Helsinkiin elokuusta 2018 alkaen. Veli on palvellut viime vuodet pastorina Turun metodistiseurakunnassa. Hänen tulojuhlansa järjestetään elokuussa.

Vepsän matka 29.7.- 4.8.

Kolme henkilöä eri metodistiseurakunnista on lähdössä työntäyteiselle kesämatkalle Vepsän kyliin Venäjälle. Kylissä he järjestävät tilaisuuksia yhdessä venäläisten metodistien kanssa. Rukoillaan johdatusta, voimia ja terveyttä matkalaisille.

Nuorten illat syksyllä 2018

Syksyllä nuorille on taas omia iltoja yleensä joka toinen lauantai klo 17 alkaen. Syksyn ensimmäinen nuortenilta on 4.8. Seurakuntamme nuoria ja nuorten toimintaa on hyvä muistaa rukouksin kesänkin aikana.

Suomen metodistikirkon kotisivut

Suomenkielisten metodistiseurakuntien kotisivut:tools_library_cross_cgif_100x181.gif

Risti ja liekki, metodistien tunnus

Suomen Metodistikirkolla on Päijänteen itäpuolella leirikeskus Tervakko, jossa järjestetään mm. rippileirejä ja eläkeläisten virkistysleirejä.

Käytännönläheistä teologista koulutusta koko Suomen laajuisesti järjestää Metodistikirkon Avoin raamattukoulu.  Etäkurssien ja eri paikkakunnilla pidettävien lähiopetuspäivien tarkoituksena on mm. auttaa syventämään Raamatun tuntemusta ja antaa eväitä erilaisiin palvelutehtäviin omassa seurakunnassa. Helsingin seurakunnassa on alkanut marraskuussa 2016 seurakuntapalvelijakoulutus (katso lisätietoja etusivulta). Jos olet kiinnostunut opiskelusta, kysy lisää lähimmän seurakunnan pastorilta.

Finlands svenska metodistkyrka (Suomen ruotsinkielinen metodistikirkko). Löydät ruotsinkielisten metodistiseurakuntien yhteystiedot välilehdeltä Kontaktuppgifter -> På din ort. Helsingissä toimivan ruotsinkielinen metodistiseurakunta on julkaissut syksyn 2017 ohjelmalehtisensä myös suomeksi, voit lukea sen tästä.

Pääkaupunkiseudulla toimii myös venäjänkielinen metodistiseurakunta.

Yhdistyneen metodistikirkon (UMC) Pohjoismaiden ja Baltian piispanalueen sivut (The United Methodist Church, Nordic & Baltic area)

The United Methodist Church (UMC) (Yhdistyneen metodistikirkon maailmanlaajuiset sivut)

Kirkkorakennuksemme tiloissa kokoontuvat tällä hetkellä säännöllisesti myös seuraavat yhteisöt:

Lighthouse Christian Centre

Suomen Karmel-yhdistys

Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN)

Materiaaleja

Ohje seurakunnan vastuuhenkilöille ("seurakuntapalvelijoille")  siitä, mitä asioita he voivat raportoida vuosikokoukselle: voit ladata ohjeen tästä

Guidelines for local church lay servants on what to report to the annual conference; downloadable here.

Tutustu metodistien lehteen!

Kirkolla on jonkin verran ylimääräisiä Rauhan Sanomia - Nya Budbäraren -lehtiä. Jos sinulle ei tule sitä ja haluaisit näytenumeron, lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen tuula.siimes(at)kolumbus.fi ja kerro osoitteesi, niin lähetämme sinulle jonkin viimeaikaisen numeron veloituksetta. Lehti ilmestyy 6 kertaa vuodessa ja on yhteinen ruotsinkielisten metodistien kanssa. Juttuja kahdella kielellä.

.........................................................................................................................

Metodistikirkko haluaa kannustaa jokaista kristittyä säännölliseen ja määrätietoiseen rukoukseen ja Raamatunlukuun. Jos kaipaat apua henkilökohtaiseen hartauselämääsi, suosittelemme tutustumista esimerkiksi seuraaviin:

Rukousohjelmia ja vinkkejä rukoilemiseen: www.rukous.net

Opas päivittäisen Raamatun lukuun: "Hetkinen", jotka voit tilata Raamatunlukijain liitosta.