Keräys tulkkauslaitteiston hankkimiseksi

Englanninkielinen ryhmä on tehnyt aloitteen tulkkauslaitteiden hankkimiseksi. Tähän asti tulkkaus on hoidettu konsekutiivisesti (tulkki seisoo puhujan vierellä) mutta aiomme siirtyä simultaanitulkkaukseen (samanaikainen suomi-englanti tai englanti-suomi-tulkkaus kuulokkeisiin). Alustava kustannusarvio on noin 1500 euroa. Hankkeen toteuttamiseksi kerättiin 30.12. molemmissa jumalanpalveluksissa kolehti laitehankintoihin; nyt tavoite onkin jo lähes saavutettu! Koska lopullinen hankintahinta ei ole tiedossa, keräykseen voi silti vielä osallistua maksamalla haluamansa summan tilillemme Nordea FI38 2058 1800 0108 08 (Helsingin metodistiseurakunta), viitenumerolla 5500. Kiitos lahjoituksestasi!

Fundraising for interpretation gadgets

It has been decided that simultaneous interpretation equipment will be purchased to our church. The cost is expected to be around 1500 euros (preliminary estimate). To proceed with the purchase, the offering on Sunday 30th services was directed towards this purpose - and the target was almost reached! However, donations to our bank account are still welcome, as the exact cost of the purchase is not yet known. Account: Nordea FI38 2058 1800 0108 08 (Helsingin metodistiseurakunta), reference number for translation equipment: 5500. Warm thanks for all donations!

Lähetystyöstämme kerrotaan radiolähetyksessä

Radio Patmos on tehnyt suomalaisesta lähetystyöstä kertovan ohjelmasarjan. Metodistikirkon lähetystyöstä kertova jakso on kuunneltavissa sivujen kautta, https://www.patmosplus.fi/radio-ohjelmat/sarja?series=250 (-> Metodistikirkon lähetystyön historia). Ohjelmassa esiintyvät Pirjo Pöllänen ja Aino Kallio.

Bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunut 1, 3 ja 10 pysähtyvät kirkon lähellä (Iso-Roobertinkadun pysäkki).

Linkit

Suomen metodistikirkon kotisivut (uudet sivut ovat rakenteilla mutta niiden            julkaisu on valitettavasti viivästynyt).

Suomenkielisten metodistiseurakuntien kotisivut:tools_library_cross_cgif_100x181.gif

Risti ja liekki, metodistien tunnus

Suomen Metodistikirkolla on Päijänteen itäpuolella leirikeskus Tervakko, jossa järjestetään mm. rippileirejä ja eläkeläisten virkistysleirejä.

Käytännönläheistä teologista koulutusta koko Suomen laajuisesti järjestää Metodistikirkon Avoin raamattukoulu.  Etäkurssien ja eri paikkakunnilla           pidettävien lähiopetuspäivien tarkoituksena on mm. auttaa syventämään         Raamatun tuntemusta ja antaa eväitä erilaisiin palvelutehtäviin omassa     seurakunnassa. Uusi valtakunnallinen  seurakuntapalvelijakoulutus on          alkamassa Lahdessa syyskuussa 2018 (katso lisätietoja etusivulta). Jos olet  kiinnostunut opiskelusta, voit myös kysyä lisää lähimmän seurakunnan pastorilta.

Finlands svenska metodistkyrka (Suomen ruotsinkielinen metodistikirkko). Löydät ruotsinkielisten metodistiseurakuntien yhteystiedot välilehdeltä Kontaktuppgifter -> På din ort.

Pääkaupunkiseudulla toimii myös venäjänkielinen metodistiseurakunta.

Yhdistyneen metodistikirkon (UMC) Pohjoismaiden ja Baltian piispanalueen sivut (The United Methodist Church, Nordic & Baltic area)

The United Methodist Church (UMC) (Yhdistyneen metodistikirkon maailmanlaajuiset sivut)

Kirkkorakennuksemme tiloissa kokoontuvat tällä hetkellä säännöllisesti myös seuraavat yhteisöt:

Lighthouse Christian Centre

Suomen Karmel-yhdistys

Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN)

Materiaaleja

Ohje seurakunnan vastuuhenkilöille ("seurakuntapalvelijoille")  siitä, mitä asioita he voivat raportoida vuosikokoukselle: voit ladata ohjeen tästä

Guidelines for local church lay servants on what to report to the annual conference; downloadable here.

.........................................................................................................................

Metodistikirkko haluaa kannustaa jokaista kristittyä säännölliseen ja määrätietoiseen rukoukseen ja Raamatunlukuun. Jos kaipaat apua henkilökohtaiseen hartauselämääsi, suosittelemme tutustumista esimerkiksi seuraaviin:

Rukousohjelmia ja vinkkejä rukoilemiseen: www.rukous.net

Opas päivittäisen Raamatun lukuun: "Hetkinen", jotka voit tilata Raamatunlukijain liitosta.