Kevään nuortenillat

Lauantaina 16.3. ei ole nuorteniltaa, vaikka niin on merkitty helmi-maaliskuun tiedotelehteemme. Pahoittelemme lehdessä ollutta virheellistä tietoa.
Seuraava nuortenilta on kirkolla pidettävän minileirin (pe-la 22.-23.) yhteydessä. Sunnuntaina 24.3. nuoret osallistuvat jumalanpalveluksen järjestämiseen. Huhti- ja toukokuun nuortenillat on suunniteltu pidettäväksi seuraavina päivinä: 6.4. (alle 18-v.), 20.4. (yli 18-v.), 4.5. (alle 18-v) ja 18.5. yli 18-v.). Tervetuloa mukaan!

Paastonajan rukousillat / Lent Prayer Evenings

Lent Prayer Evenings on Fridays March 8 to April 12 at 6 p.m. Welcome to pray together! (No Community Fellowship evenings during the Lent)

8.3. -12.4. välisenä aikana perjantaisin klo 18 - 19.30 rukousillat kirkolla. Tervetuloa hiljentymään yhdessä! Tänä aikana ei ole torstaisin raamattuiltoja.

Annual Conference 2019 in Toivonlinna

The UMC Finland-Finnish Annual Conference and Summer Festival will be held in Toivonlinna, Piikkiö, near Turku from June 27th to 30th. The Conference offers a good opportunity to meet with other Methodists and to enjoy the fellowship. The Conference schedule and price list will be published by the end of March.

Vuosikonferenssi 2019 Toivonlinnassa

Suomen Metodistikirkon vuosikonferenssi ja kesäjuhla järjestetään viime vuonna hyväksi havaitussa paikassa eli Piikkiön Toivonlinnassa 27.-30.6. 2019. Ohjelma ja hintatiedot ym. julkaistaan maaliskuun loppuun mennessä.

Bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunut 1, 3 ja 10 pysähtyvät kirkon lähellä (Iso-Roobertinkadun pysäkki).

Opas seurakuntien pienryhmien vetäjille

Suomen Metodistikirkko on keväällä 2013 julkaissut Thomas R. Hawkinsin kirjoittaman oppaan seurakuntien pienryhmien vetäjille.  Kirjan nimi on Kristityn pienryhmänjohtajan opas ja sen on on kääntänyt Marjut Mäntyjärvi. Alkuperäisteos on nimeltään The Christian Small Group Leader ja se on ilmestynyt vuonna 2001. Hawkins on kirjoittanut useita muitakin maallikkojen tehtäviiin seurakunnissa liittyviä kirjoja, joita käytetään oppimateriaaleina metodistikirkoissa eri maissa.

Hawkinsin kirja perustuu Raamattuun ja metodistiseen perinteeseen. Siinä annetaan aivan käytännöllisiäkin neuvoja ryhmäkokoontumisten järjestämiseen, mutta pohditaan myös syvällisemmin esim. pienryhmien dynamiikkaa ja seurakunnissa tehtävän työn raamatullista perustaa.

Kirja on ostettavissa seurakuntamme kirjapöydältä. Kirjan ilmestyttyä pastori Timo Virtanen arvioi  seurakuntalehdessämme julkaistussa esittelyssä kirjaa seuraavasti:

----------------------------

Yksi kesäajan odotettu ja mielenkiintoinen lukuelämys on ollut Metodistikirkon kustantama ja Marjut Mäntyjärven suomentama ”Kristityn pienryhmänjohtajan opas”.

Pienryhmätoiminta tai solutoiminta on jäänyt aika vähälle huomiolle kirkkomme toiminnassa. Tämä kirja on erinomainen avaus tuon hyvin merkittävän työmuodon uudelleen herättämisessä. Thomas R. Hawkinsin teksti on asiantuntevasti kirjoitettu ja se sekä kertaa asiatietoja että antaa uusia näkökulmia pienryhmätoiminnan käynnistämiseksi. Kirja on jaettu seitsemään lukuun ja jokaisen luvun lopussa on kysymyksiä pohdittavaksi niin yksin kuin yhdessä pienryhmänä.

Alla muutamia otteita kirjasta, joka antoi itselleni hyvin paljon ajateltavaa ja samalla innostaa toimimaan pienryhmätoiminnan kehittämisessä:

Pienryhmäjohtajan papillinen tehtävä:

"Tässä johtajuudessa ei ole kyse vallasta ja nimityksistä. Se on ennen kaikkea papillinen tehtävä."

”Monet seurakunnan johtajat aliarvioivat sen ajan, minkä ihmiset viettävät pienryhmissä. He aliarvioivat myös näiden kokoontumisten hengellisen merkityksen. Niinpä he aliarvioivat pienryhmäjohtajien papillisen, uskoa muovaavan roolin. He pelkistävät pienryhmäjohtajat vain ’vapaaehtoisiksi’, jotka johtavat kokoontumisia. Kuitenkin pienryhmäjohtajat vaikuttavat syvällisellä tavalla siihen, miten ihmiset ymmärtävät kristillistä uskoa. Heidän johtajuutensa muovaa ihmisten käsitystä itsestään suhteessa Jumalaan, yhteisöön ja maailmaan.”

Yhteisen näyn vaaliminen:

Tämä luku alkaa mielenkiintoisella kertomuksella USA:sta 1800-luvun lopulta ”Lumihiutale-Bentleyn” elämästä. Toteamus, että näyt ovat taidetta, eivät tiedettä, kertoo hyvin sen, miten Jumalan rakkaus herättää sisimpämme elävään yhteyteen Jumalan kanssa.

"Profeetat kuvasivat Jumalan valtakuntaa runouden eivätkä proosan avulla. Kun Henki nosti Paavalin rabbiinisen järkeilyn ja huolellisen asiatekstin yläpuolelle, hän puhkesi lauluun ja runouteen."

"Ongelmien ratkaiseminen kiinnittää huomiomme menneisyyteen. Näyt kääntävät meidät Jumalan tulevaa valtakuntaa kohti."

Yhteisen näyn voima:

"Yhteiset näyt edistävät aina kasvua ja uuden oppimista. Ne innoittavat ihmisiä nimeämään palvelulahjansa ja kehittämään niitä. Kun ryhmän jäsenillä on yhteinen näky, he motivoituvat oppimaan sen toteuttamisessa tarvittavat taidot, asenteet ja tiedot."

"Kristityn pienryhmäjohtajan opas" on hyvin hyödyllinen kirja jokaisen tavallisen ihmisen ja jokaisen metodistin luettavaksi. Suosittelen lämpimästi.

Timo R.A. Virtanen

Takaisin etusivulle tästä.