Nuorten illat syksyllä 2017

Syksyllä 2017 nuoret järjestävät omia tilaisuuksiaan pääsääntöisesti joka toinen lauantai klo 17 alkaen. Poikkeuksellisesti pe-la 13.-14.10. järjestetään minileiri, jonka vuoksi lauantaina 14.10 ei ole nuorteniltaa. Katso tarkemmin tapahtumakalenterista!

Meetings for youth and young adults usually every other Saturday at 5 p.m. Welcome!

Syksyn hartausohjelmia, radio YLE 1

14.11. iltahartaus klo 18:50, Säde Loponen, Turku

2.12. aamuhartaus klo 6:15 ja 7:50, Kreetta Heiskari, Helsinki

Braxén-kuoron konsertti 25.11.

Noin kuukauden kuluttua, lauantaina 25.11., meillä on ilo kuulla hengellistä kamarimusiikkia kirkossamme Braxén-kuoron esittämänä! Ohjelmistossa mm. Lasse Heikkilän ja Pekka Simojoen sävelmiä, vanhempaa musiikkiakaan unohtamatta. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa. Tervetuloa!

Concert of Braxen Choir on 25th November

On November 25th, a well-known choir called Braxén-kuoro in concert in our church! They sing both traditional and modern, mainly Finnish spiritual hymns. Free entrance, programme 10 euros. Welcome!

Opas seurakuntien pienryhmien vetäjille

Suomen Metodistikirkko on keväällä 2013 julkaissut Thomas R. Hawkinsin kirjoittaman oppaan seurakuntien pienryhmien vetäjille.  Kirjan nimi on Kristityn pienryhmänjohtajan opas ja sen on on kääntänyt Marjut Mäntyjärvi. Alkuperäisteos on nimeltään The Christian Small Group Leader ja se on ilmestynyt vuonna 2001. Hawkins on kirjoittanut useita muitakin maallikkojen tehtäviiin seurakunnissa liittyviä kirjoja, joita käytetään oppimateriaaleina metodistikirkoissa eri maissa.

Hawkinsin kirja perustuu Raamattuun ja metodistiseen perinteeseen. Siinä annetaan aivan käytännöllisiäkin neuvoja ryhmäkokoontumisten järjestämiseen, mutta pohditaan myös syvällisemmin esim. pienryhmien dynamiikkaa ja seurakunnissa tehtävän työn raamatullista perustaa.

Kirja on ostettavissa seurakuntamme kirjapöydältä. Kirjan ilmestyttyä pastori Timo Virtanen arvioi  seurakuntalehdessämme julkaistussa esittelyssä kirjaa seuraavasti:

----------------------------

Yksi kesäajan odotettu ja mielenkiintoinen lukuelämys on ollut Metodistikirkon kustantama ja Marjut Mäntyjärven suomentama ”Kristityn pienryhmänjohtajan opas”.

Pienryhmätoiminta tai solutoiminta on jäänyt aika vähälle huomiolle kirkkomme toiminnassa. Tämä kirja on erinomainen avaus tuon hyvin merkittävän työmuodon uudelleen herättämisessä. Thomas R. Hawkinsin teksti on asiantuntevasti kirjoitettu ja se sekä kertaa asiatietoja että antaa uusia näkökulmia pienryhmätoiminnan käynnistämiseksi. Kirja on jaettu seitsemään lukuun ja jokaisen luvun lopussa on kysymyksiä pohdittavaksi niin yksin kuin yhdessä pienryhmänä.

Alla muutamia otteita kirjasta, joka antoi itselleni hyvin paljon ajateltavaa ja samalla innostaa toimimaan pienryhmätoiminnan kehittämisessä:

Pienryhmäjohtajan papillinen tehtävä:

"Tässä johtajuudessa ei ole kyse vallasta ja nimityksistä. Se on ennen kaikkea papillinen tehtävä."

”Monet seurakunnan johtajat aliarvioivat sen ajan, minkä ihmiset viettävät pienryhmissä. He aliarvioivat myös näiden kokoontumisten hengellisen merkityksen. Niinpä he aliarvioivat pienryhmäjohtajien papillisen, uskoa muovaavan roolin. He pelkistävät pienryhmäjohtajat vain ’vapaaehtoisiksi’, jotka johtavat kokoontumisia. Kuitenkin pienryhmäjohtajat vaikuttavat syvällisellä tavalla siihen, miten ihmiset ymmärtävät kristillistä uskoa. Heidän johtajuutensa muovaa ihmisten käsitystä itsestään suhteessa Jumalaan, yhteisöön ja maailmaan.”

Yhteisen näyn vaaliminen:

Tämä luku alkaa mielenkiintoisella kertomuksella USA:sta 1800-luvun lopulta ”Lumihiutale-Bentleyn” elämästä. Toteamus, että näyt ovat taidetta, eivät tiedettä, kertoo hyvin sen, miten Jumalan rakkaus herättää sisimpämme elävään yhteyteen Jumalan kanssa.

"Profeetat kuvasivat Jumalan valtakuntaa runouden eivätkä proosan avulla. Kun Henki nosti Paavalin rabbiinisen järkeilyn ja huolellisen asiatekstin yläpuolelle, hän puhkesi lauluun ja runouteen."

"Ongelmien ratkaiseminen kiinnittää huomiomme menneisyyteen. Näyt kääntävät meidät Jumalan tulevaa valtakuntaa kohti."

Yhteisen näyn voima:

"Yhteiset näyt edistävät aina kasvua ja uuden oppimista. Ne innoittavat ihmisiä nimeämään palvelulahjansa ja kehittämään niitä. Kun ryhmän jäsenillä on yhteinen näky, he motivoituvat oppimaan sen toteuttamisessa tarvittavat taidot, asenteet ja tiedot."

"Kristityn pienryhmäjohtajan opas" on hyvin hyödyllinen kirja jokaisen tavallisen ihmisen ja jokaisen metodistin luettavaksi. Suosittelen lämpimästi.

Timo R.A. Virtanen

Takaisin etusivulle tästä.