Keräys äänentoistolaitteiden hankkimiseksi

Aikoinaan käytettynä saamamme äänentoistojärjestelmä on lopullisesti tullut tiensä päähän. Musiikkiväkemme arvion mukaan tarvitsemme uusina ainakin 4 mikkiä johtoineen, 2 kaiutinta ja 2 kaiutinmonitoria. Näiden alustava kustannusarvio on noin 2000 euroa. Hankkeen toteuttamiseksi kerättiin 19.5. jumalanpalveluksessa kolehti, ja nyt on koossa jo noin 850 euroa; keräykseen voi osallistua myös maksamalla haluamansa summan tilillemme Nordea FI38 2058 1800 0108 08 (Helsingin metodistiseurakunta), viitenumerolla 5500. Kiitos lahjoituksestasi!

Collection for a new sound system

The offertory on Sunday 19th May went towards the new sound system. The estimated budget is 2,000 euros; it includes 4 microphones, 2 loudspeakers and 2 monitors. By now we have collected already 850 euros! You may also pay to our account Nordea FI38 2058 1800 0108 08 (Helsingin metodistiseurakunta) using the reference 5500. Many thanks for any donations!

Kevään nuortentapahtumat

Keväällä on vielä yksi nuortenilta 25.5. (yli 18-v.). Nuorten kesäleiriviikonloppu 14.-16.6. Asikkalan Koivurannassa. Lisätietoa myöhemmin. Tervetuloa mukaan!

Vuosikonferenssi 2019 Toivonlinnassa

Suomen Metodistikirkon vuosikonferenssi ja kesäjuhla järjestetään viime vuonna hyväksi havaitussa paikassa eli Piikkiön Toivonlinnassa 27.-30.6. 2019. Tämän sivustomme etusivulta voit ladata esitteet ohjelma- ja hintatietoineen sekä ilmoittautua linkin kautta.

Annual Conference 2019 in Toivonlinna

The UMC Finland-Finnish Annual Conference and Summer Festival will be held in Toivonlinna, Piikkiö, near Turku from June 27th to 30th. The Conference offers a good opportunity to meet with other Methodists and to enjoy the fellowship. The Conference schedule and price list can be downloaded in English from this site (bottom of the Etusivu page).

Bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunut 1, 3 ja 10 pysähtyvät kirkon lähellä (Iso-Roobertinkadun pysäkki).

Löydät sivumme Facebookista hakusanoilla "Metodistikirkko Helsinki". - We are in Facebook by the name 'Metodistikirkko Helsinki'.

Opas seurakuntien pienryhmien vetäjille

Suomen Metodistikirkko on keväällä 2013 julkaissut Thomas R. Hawkinsin kirjoittaman oppaan seurakuntien pienryhmien vetäjille.  Kirjan nimi on Kristityn pienryhmänjohtajan opas ja sen on on kääntänyt Marjut Mäntyjärvi. Alkuperäisteos on nimeltään The Christian Small Group Leader ja se on ilmestynyt vuonna 2001. Hawkins on kirjoittanut useita muitakin maallikkojen tehtäviiin seurakunnissa liittyviä kirjoja, joita käytetään oppimateriaaleina metodistikirkoissa eri maissa.

Hawkinsin kirja perustuu Raamattuun ja metodistiseen perinteeseen. Siinä annetaan aivan käytännöllisiäkin neuvoja ryhmäkokoontumisten järjestämiseen, mutta pohditaan myös syvällisemmin esim. pienryhmien dynamiikkaa ja seurakunnissa tehtävän työn raamatullista perustaa.

Kirja on ostettavissa seurakuntamme kirjapöydältä. Kirjan ilmestyttyä pastori Timo Virtanen arvioi  seurakuntalehdessämme julkaistussa esittelyssä kirjaa seuraavasti:

----------------------------

Yksi kesäajan odotettu ja mielenkiintoinen lukuelämys on ollut Metodistikirkon kustantama ja Marjut Mäntyjärven suomentama ”Kristityn pienryhmänjohtajan opas”.

Pienryhmätoiminta tai solutoiminta on jäänyt aika vähälle huomiolle kirkkomme toiminnassa. Tämä kirja on erinomainen avaus tuon hyvin merkittävän työmuodon uudelleen herättämisessä. Thomas R. Hawkinsin teksti on asiantuntevasti kirjoitettu ja se sekä kertaa asiatietoja että antaa uusia näkökulmia pienryhmätoiminnan käynnistämiseksi. Kirja on jaettu seitsemään lukuun ja jokaisen luvun lopussa on kysymyksiä pohdittavaksi niin yksin kuin yhdessä pienryhmänä.

Alla muutamia otteita kirjasta, joka antoi itselleni hyvin paljon ajateltavaa ja samalla innostaa toimimaan pienryhmätoiminnan kehittämisessä:

Pienryhmäjohtajan papillinen tehtävä:

"Tässä johtajuudessa ei ole kyse vallasta ja nimityksistä. Se on ennen kaikkea papillinen tehtävä."

”Monet seurakunnan johtajat aliarvioivat sen ajan, minkä ihmiset viettävät pienryhmissä. He aliarvioivat myös näiden kokoontumisten hengellisen merkityksen. Niinpä he aliarvioivat pienryhmäjohtajien papillisen, uskoa muovaavan roolin. He pelkistävät pienryhmäjohtajat vain ’vapaaehtoisiksi’, jotka johtavat kokoontumisia. Kuitenkin pienryhmäjohtajat vaikuttavat syvällisellä tavalla siihen, miten ihmiset ymmärtävät kristillistä uskoa. Heidän johtajuutensa muovaa ihmisten käsitystä itsestään suhteessa Jumalaan, yhteisöön ja maailmaan.”

Yhteisen näyn vaaliminen:

Tämä luku alkaa mielenkiintoisella kertomuksella USA:sta 1800-luvun lopulta ”Lumihiutale-Bentleyn” elämästä. Toteamus, että näyt ovat taidetta, eivät tiedettä, kertoo hyvin sen, miten Jumalan rakkaus herättää sisimpämme elävään yhteyteen Jumalan kanssa.

"Profeetat kuvasivat Jumalan valtakuntaa runouden eivätkä proosan avulla. Kun Henki nosti Paavalin rabbiinisen järkeilyn ja huolellisen asiatekstin yläpuolelle, hän puhkesi lauluun ja runouteen."

"Ongelmien ratkaiseminen kiinnittää huomiomme menneisyyteen. Näyt kääntävät meidät Jumalan tulevaa valtakuntaa kohti."

Yhteisen näyn voima:

"Yhteiset näyt edistävät aina kasvua ja uuden oppimista. Ne innoittavat ihmisiä nimeämään palvelulahjansa ja kehittämään niitä. Kun ryhmän jäsenillä on yhteinen näky, he motivoituvat oppimaan sen toteuttamisessa tarvittavat taidot, asenteet ja tiedot."

"Kristityn pienryhmäjohtajan opas" on hyvin hyödyllinen kirja jokaisen tavallisen ihmisen ja jokaisen metodistin luettavaksi. Suosittelen lämpimästi.

Timo R.A. Virtanen

Takaisin etusivulle tästä.