Keräys tulkkauslaitteiston hankkimiseksi

Englanninkielinen ryhmä on tehnyt aloitteen tulkkauslaitteiden hankkimiseksi. Tähän asti tulkkaus on hoidettu konsekutiivisesti (tulkki seisoo puhujan vierellä) mutta aiomme siirtyä simultaanitulkkaukseen (samanaikainen suomi-englanti tai englanti-suomi-tulkkaus kuulokkeisiin). Alustava kustannusarvio on noin 1500 euroa. Hankkeen toteuttamiseksi kerättiin 30.12. molemmissa jumalanpalveluksissa kolehti laitehankintoihin; nyt tavoite onkin jo lähes saavutettu! Koska lopullinen hankintahinta ei ole tiedossa, keräykseen voi silti vielä osallistua maksamalla haluamansa summan tilillemme Nordea FI38 2058 1800 0108 08 (Helsingin metodistiseurakunta), viitenumerolla 5500. Kiitos lahjoituksestasi!

Fundraising for interpretation gadgets

It has been decided that simultaneous interpretation equipment will be purchased to our church. The cost is expected to be around 1500 euros (preliminary estimate). To proceed with the purchase, the offering on Sunday 30th services was directed towards this purpose - and the target was almost reached! However, donations to our bank account are still welcome, as the exact cost of the purchase is not yet known. Account: Nordea FI38 2058 1800 0108 08 (Helsingin metodistiseurakunta), reference number for translation equipment: 5500. Warm thanks for all donations!

Lähetystyöstämme kerrotaan radiolähetyksessä

Radio Patmos on tehnyt suomalaisesta lähetystyöstä kertovan ohjelmasarjan. Metodistikirkon lähetystyöstä kertova jakso on kuunneltavissa sivujen kautta, https://www.patmosplus.fi/radio-ohjelmat/sarja?series=250 (-> Metodistikirkon lähetystyön historia). Ohjelmassa esiintyvät Pirjo Pöllänen ja Aino Kallio.

Bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunut 1, 3 ja 10 pysähtyvät kirkon lähellä (Iso-Roobertinkadun pysäkki).

Opas seurakuntien pienryhmien vetäjille

Suomen Metodistikirkko on keväällä 2013 julkaissut Thomas R. Hawkinsin kirjoittaman oppaan seurakuntien pienryhmien vetäjille.  Kirjan nimi on Kristityn pienryhmänjohtajan opas ja sen on on kääntänyt Marjut Mäntyjärvi. Alkuperäisteos on nimeltään The Christian Small Group Leader ja se on ilmestynyt vuonna 2001. Hawkins on kirjoittanut useita muitakin maallikkojen tehtäviiin seurakunnissa liittyviä kirjoja, joita käytetään oppimateriaaleina metodistikirkoissa eri maissa.

Hawkinsin kirja perustuu Raamattuun ja metodistiseen perinteeseen. Siinä annetaan aivan käytännöllisiäkin neuvoja ryhmäkokoontumisten järjestämiseen, mutta pohditaan myös syvällisemmin esim. pienryhmien dynamiikkaa ja seurakunnissa tehtävän työn raamatullista perustaa.

Kirja on ostettavissa seurakuntamme kirjapöydältä. Kirjan ilmestyttyä pastori Timo Virtanen arvioi  seurakuntalehdessämme julkaistussa esittelyssä kirjaa seuraavasti:

----------------------------

Yksi kesäajan odotettu ja mielenkiintoinen lukuelämys on ollut Metodistikirkon kustantama ja Marjut Mäntyjärven suomentama ”Kristityn pienryhmänjohtajan opas”.

Pienryhmätoiminta tai solutoiminta on jäänyt aika vähälle huomiolle kirkkomme toiminnassa. Tämä kirja on erinomainen avaus tuon hyvin merkittävän työmuodon uudelleen herättämisessä. Thomas R. Hawkinsin teksti on asiantuntevasti kirjoitettu ja se sekä kertaa asiatietoja että antaa uusia näkökulmia pienryhmätoiminnan käynnistämiseksi. Kirja on jaettu seitsemään lukuun ja jokaisen luvun lopussa on kysymyksiä pohdittavaksi niin yksin kuin yhdessä pienryhmänä.

Alla muutamia otteita kirjasta, joka antoi itselleni hyvin paljon ajateltavaa ja samalla innostaa toimimaan pienryhmätoiminnan kehittämisessä:

Pienryhmäjohtajan papillinen tehtävä:

"Tässä johtajuudessa ei ole kyse vallasta ja nimityksistä. Se on ennen kaikkea papillinen tehtävä."

”Monet seurakunnan johtajat aliarvioivat sen ajan, minkä ihmiset viettävät pienryhmissä. He aliarvioivat myös näiden kokoontumisten hengellisen merkityksen. Niinpä he aliarvioivat pienryhmäjohtajien papillisen, uskoa muovaavan roolin. He pelkistävät pienryhmäjohtajat vain ’vapaaehtoisiksi’, jotka johtavat kokoontumisia. Kuitenkin pienryhmäjohtajat vaikuttavat syvällisellä tavalla siihen, miten ihmiset ymmärtävät kristillistä uskoa. Heidän johtajuutensa muovaa ihmisten käsitystä itsestään suhteessa Jumalaan, yhteisöön ja maailmaan.”

Yhteisen näyn vaaliminen:

Tämä luku alkaa mielenkiintoisella kertomuksella USA:sta 1800-luvun lopulta ”Lumihiutale-Bentleyn” elämästä. Toteamus, että näyt ovat taidetta, eivät tiedettä, kertoo hyvin sen, miten Jumalan rakkaus herättää sisimpämme elävään yhteyteen Jumalan kanssa.

"Profeetat kuvasivat Jumalan valtakuntaa runouden eivätkä proosan avulla. Kun Henki nosti Paavalin rabbiinisen järkeilyn ja huolellisen asiatekstin yläpuolelle, hän puhkesi lauluun ja runouteen."

"Ongelmien ratkaiseminen kiinnittää huomiomme menneisyyteen. Näyt kääntävät meidät Jumalan tulevaa valtakuntaa kohti."

Yhteisen näyn voima:

"Yhteiset näyt edistävät aina kasvua ja uuden oppimista. Ne innoittavat ihmisiä nimeämään palvelulahjansa ja kehittämään niitä. Kun ryhmän jäsenillä on yhteinen näky, he motivoituvat oppimaan sen toteuttamisessa tarvittavat taidot, asenteet ja tiedot."

"Kristityn pienryhmäjohtajan opas" on hyvin hyödyllinen kirja jokaisen tavallisen ihmisen ja jokaisen metodistin luettavaksi. Suosittelen lämpimästi.

Timo R.A. Virtanen

Takaisin etusivulle tästä.