Hartausohjelmia radiossa (Yle 1)

5.5. aamuhartaus klo 6.15 ja 7.15 pastori Hilkka Laine, Lappeenranta (kuunneltavissa YleAreenassa 4.6 asti: https://areena.yle.fi/1-4388929)

ti 22.5 iltahartaus klo 18.50 (uusinta klo 23.00), pastori Timo Virtanen, Helsinki


Nuorten viikonloppuleiri 8.-10.6.

Seurakuntamme nuorten leiri järjestetään Pohjois-Helsingissä sijaitsevissa tiloissa osittain yhdessä samaan aikaan pidettävän rippikoululeirin kanssa. Kaikki nuoret, tervetuloa mukaan! Yhteyshenkilöiden tiedot löytyvät Nuoret-sivulta.

Vuosikonferenssi Piikkiössä

Suomen Metodistikirkon vuosikonferenssi ja kesäjuhlat järjestetään Toivonlinnassa Piikkiössä Turun lähellä 28.6.-1.7.2018. Torstai ja perjantai on varattu virallisille kokouksille; perjantai-illasta alkaen ohjelma on kaikille suunnattua kesäjuhla-ohjelmaa. Lisätietoja: pastori Soile Salorinne, puh. 050-5775971

Osoitetiedot

Punavuorenkatu 2,
00120 Helsinki

Bussit 14, 17 ja 18 sekä raitiovaunut 1 ja 3 pysähtyvät kirkon lähellä.

Tapahtumatiedot myös Facebookissa

Löydät sivumme Facebookista hakusanoilla "Metodistikirkko Helsinki" ja nuorten oman Facebook-sivun sanoilla "Metodistinuoret Helsinki".

Our English UMC in Facebook

Our English-speaking congregation has their own Facebook profile, which you can find by name "The Helsinki United Methodist Church English Service"

Helsingin metodistiseurakunta on perustettu v. 1894. Seurakuntaamme kuuluu tätä nykyä noin 200 jäsentä eri puolilta pääkaupunkiseutua.  Pastorina toimii Timo R. A. Virtanen, joka on palvellut Helsingissä vuodesta 2004 lähtien. Lisäksi pitkän elämäntyön metodistikirkossa tehnyt pastori Tapani Rajamaa hoitaa edelleen monia tehtäviä seurakunnassamme.

Alkuaikoina seurakunta kokoontui vuokratiloissa. Vuonna 1909 ostettiin Punavuorenkatu 2:ssa sijainnut puutalo, jossa kokoonnuttiin vuoteen 1928 asti. Tällöin aloitettiin uuden kirkon rakentaminen samaan paikkaan ja puutalo siirrettiin Malmin kaupunginosaan, missä se on nykyään asuinkäytössä. 

Nykyinen kirkkorakennuksemme valmistui vuonna 1929. Kirkon tornissa on kaupunkikuvallisesti huomionarvoinen spiira eli "piikki", jolla on ollut vaiheikas historia.  Kirkon urut on kunnostettu vuonna 2016.

img_5490_parvi_ja_ikkunat2.jpg

Näkymä kirkkosalista. Rakennus on arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema. Salissa on tilaa noin 500 hengelle.

 

 

Toistaiseksi Helsingin seurakunta on ainoa suomenkielinen metodistiseurakunta Uudellamaalla. Lähimmät ruotsinkieliset metodistiseurakunnat ovat Kristuskyrkan Helsingin Apollokadulla ja Kauniaisten ja Porvoon seurakunnat.

Sunnuntaisin on suomenkielinen jumalanpalvelus yleensä klo 11. Lisäksi säännöllistä toimintaamme Helsingissä ovat erilaiset viikolla kokoontuvat ryhmät (nämä ovat kuitenkin tauolla joulun aikaan sekä kesällä kesäkuusta elokuun puoliväliin):

  • lähetyspiiri kerran kuussa (kirkolla tai kodeissa),
  • Raamattuillat (tutustutaan johonkin Raamatun lukuun)
  • Punavuori-illat (keskustelua pastorin alustuksen pohjalta jostakin teemasta)
  • päivärukoushetki keskiviikkoisin
  • suomenkielinen rukouspiiri Vuosaaressa joka toinen keskiviikkoilta
  • englanninkieliset raamattupiirit kodeissa (Helsinki, Espoo)
  • nuortenillat 2 kertaa kuukaudessa lauantaisin.

Viime vuosina seurakuntaamme on syntynyt englanninkielistä toimintaa, kun seurakuntaamme on liittynyt useita ulkomailta muuttaneita henkilöitä. Sunnuntaisin klo 12.30 -14.00 pidetään englanninkielinen jumalanpalvelus. Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina pidetään kuitenkin vain yksi yhteinen ehtoollisjumalanpalvelus, johon järjestetään tulkkaus tarpeen mukaan.

Olet tervetullut kaikkiin näihin tilaisuuksiin. Niissä on aina myös mahdollisuus esittää omia rukousaiheita, joiden puolesta voidaan yhdessä rukoilla. Katso tarkemmin tapahtumakalenterista.

Seurakuntasalissamme on kirjanurkka, josta voi tilaisuuksien yhteydessä ostaa hengellistä luettavaa.

Seurakunnassamme käy kaikenikäisiä ihmisiä, myös monia, jotka eivät ole metodistikirkon jäseniä, mutta ovat löytäneet tiensä tilaisuuksiimme. Nuorten ryhmämme toimii aktiivisesti (katso Nuoret-välilehti). Lapsille ei valitettavasti tällä hetkellä ole pyhäkoulua sunnuntaisin suomenkielisen jumalanpalveluksen aikana.

Seurakunnassa on erilaisia pieniä ja isompia palvelutehtäviä, esim. kolehdinkanto, kirkkokahvien järjestäminen, musiikkitoiminta ja pyhäkoulutyö. Seurakunnassa järjestetään myös myyjäiset pari kertaa vuodessa. Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneiden kannattaakin kysellä pastorilta, olisiko tarjolla jotain heitä kiinnostavaa tehtävää. 

Laulukirjana tilaisuuksissamme käytämme Hengellistä laulukirjaa sekä Laulun aika -kirjaa. Nämä ovat käytössä muissakin ns. vapaissa kirkkokunnissa. Englanninkielisissä tilaisuuksissa lauletaan The United Methodist Hymnal -laulukirjan sävelin. Metodistit tunnustavat muut kirkkokunnat osaksi Kristuksen seurakuntaa ja toivottavat muut kristityt tervetulleeksi ehtoollispöytäänsä. Metodisteille on mahdollista sekä lapsikaste että ns. uskovien kaste. Lue lisää metodismista tästä.

Lue Helsingin metodistiseurakunnan historiasta tästä.


353A7270_todistuspuheenvuoro.JPG

Suomenkielisiä tilaisuuksia tai niiden osia tulkataan tarpeen mukaan englanniksi. Englanninkielisellä ryhmällä on myös omia tilaisuuksia.

Arvomme: yhteiskunnallinen uskontunnustuksemme


Me uskomme Jumalaan, maailman luojaan ja Jeesukseen Kristukseen, koko luomakunnan lunastajaan. Me uskomme Pyhään Henkeen, joka kirkastaa meille Jeesuksen ja on meidän puolustajamme.
Me tunnustamme luonnon Jumalan kätten työksi ja omistaudumme auttamaan ihmiskuntaa suojelemaan, kehittämään ja oikein käyttämään luontoa.
Me vastaanotamme iloisin mielin - itsellemme ja muille - yhteiskunnan, sukupuolisuuden, avioliiton ja perheen siunaukset.
Me sitoudumme puolustamaan kaikkien ihmisten arvoa, oikeuksia ja parantamaan elämisen laatua.
Me uskomme ihmisten oikeuteen ja velvollisuuteen tehdä työtä Jumalan kunniaksi ja omaksi ja toisten hyväksi näin turvaten yhteisen hyvinvoinnin; uskomme omistusoikeuteen ja pidämme sitä Jumalan meille uskomana luottamustehtävänä; uskomme vastuulliseen kuluttamiseen ja taloudellisen ja yhteiskunnallisen hädän poistamiseen.
Me omistaudumme toimintaan maailmanrauhan puolesta, sen puolesta, että oikeudenmukaisuus ja laki vallitsisivat kansojen kesken sekä kaikkien maailman ihmisten henkilökohtaisen vapauden puolesta.
Me uskomme Jumalan Sanan nykyiseen ja lopulliseen voittoon ihmisten välisissä suhteissa ja hyväksymme iloiten tehtäväksemme julistaa evankeliumin mukaista elämää maailmassa.

Metodistien oppia kuvaavat uskonkappaleet (Articles of Faith) voit lukea suomeksi tästä.