Nuortenillat käynnistyvät!

Syksyn ensimmäinen nuortenilta kirkolla lauantaina 19.8. kello 17 alkaen. Syksyn toiminnan suunnittelua; toiveita ja ehdotuksia otetaan vastaan. Tervetuloa!

Meeting for youth and young adults on Saturday 19th August at 5 p.m. Welcome!

Osoitetiedot

Punavuorenkatu 2,
00120 Helsinki

Bussit 14, 17 ja 18 sekä raitiovaunu 3 pysähtyvät kirkon lähellä.

Tapahtumatiedot myös Facebookissa

Löydät sivumme Facebookista hakusanoilla "Metodistikirkko Helsinki" ja nuorten oman Facebook-sivun sanoilla "Metodistinuoret Helsinki".

Our English UMC in Facebook

Our English-speaking congregation has their own Facebook profile, which you can find by name "The Helsinki United Methodist Church English Service"

Helsingin metodistiseurakunta on perustettu v. 1894. Kirkkorakennuksemme, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Punavuoressa, Fredrikintorin reunalla, valmistui 1929. Kirkon tornissa on kaupunkikuvallisesti huomionarvoinen spiira eli "piikki", jolla on ollut vaiheikas historia.  Kirkon urut on kunnostettu vuonna 2016.

img_5490_parvi_ja_ikkunat2.jpg

Näkymä kirkkosalista. Rakennus on arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema. Salissa on tilaa noin 500 hengelle.

 

 

Seurakuntaamme kuuluu tätä nykyä noin 200 jäsentä eri puolilta pääkaupunkiseutua.  Pastorina toimii Timo R. A. Virtanen, joka on palvellut Helsingissä vuodesta 2004 lähtien. Lisäksi pitkän elämäntyön metodistikirkossa tehnyt pastori Tapani Rajamaa hoitaa edelleen monia tehtäviä seurakunnassamme.

Toistaiseksi Helsingin seurakunta on ainoa suomenkielinen metodistiseurakunta Uudellamaalla. Lähimmät ruotsinkieliset metodistiseurakunnat ovat Kristuskyrkan Helsingin Apollokadulla ja Kauniaisten ja Porvoon seurakunnat.

Sunnuntaisin on suomenkielinen jumalanpalvelus yleensä klo 11. Lisäksi säännöllistä toimintaamme Helsingissä ovat erilaiset viikolla kokoontuvat ryhmät (nämä ovat kuitenkin tauolla joulun aikaan sekä kesällä kesäkuusta elokuun puoliväliin):

  • lähetyspiiri kerran kuussa (toisinaan kodeissa),
  • Raamattuillat (tutustutaan johonkin Raamatun lukuun)
  • Punavuori-illat (keskustelua pastorin alustuksen pohjalta jostakin teemasta)
  • päivärukoushetki keskiviikkoisin
  • suomenkielinen rukouspiiri Vuosaaressa keskiviikkoiltaisin
  • englanninkieliset raamattupiirit kodeissa (Helsinki, Espoo)
  • nuortenillat 2 kertaa kuukaudessa lauantaisin.

Viime vuosina seurakuntaamme on syntynyt englanninkielistä toimintaa, kun seurakuntaamme on liittynyt useita ulkomailta muuttaneita henkilöitä. Sunnuntaisin klo 12.30 -14.00 pidetään englanninkielinen jumalanpalvelus. Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina pidetään kuitenkin vain yksi yhteinen ehtoollisjumalanpalvelus, johon pyritään järjestämään tulkkaus tarpeen mukaan.

Olet tervetullut kaikkiin näihin tilaisuuksiin. Niissä on aina myös mahdollisuus esittää omia rukousaiheita, joiden puolesta voidaan yhdessä rukoilla. Katso tarkemmin tapahtumakalenterista.

Pidämme myös kirpputoria Intiaan ja Venäjän vepsäläiskyliin kohdistuvan lähetystyön hyväksi lauantai-iltapäivisin.

Seurakuntasalissamme on kirjanurkkaus, josta voi tilaisuuksien yhteydessä ostaa hengellistä luettavaa.

Seurakunnassamme käy kaikenikäisiä ihmisiä, myös monia, jotka eivät ole metodistikirkon jäseniä, mutta ovat löytäneet tiensä tilaisuuksiimme. Lapsille pyritään järjestämään pyhäkoulu sunnuntaisin jumalanpalveluksen aikana.

Seurakunnassa on erilaisia pieniä ja isompia palvelutehtäviä, esim. kolehdinkanto, kirkkokahvien järjestäminen, musiikkitoiminta ja pyhäkoulutyö. Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneiden kannattaakin kysellä pastorilta, olisiko tarjolla jotain heitä kiinnostavaa tehtävää.

Laulukirjana tilaisuuksissamme käytämme Hengellistä laulukirjaa sekä Laulun aika -kirjaa. Nämä ovat käytössä muissakin ns. vapaissa kirkkokunnissa. Englanninkielisissä tilaisuuksissa lauletaan The United Methodist Hymnal -laulukirjan sävelin. Metodistit tunnustavat muut kirkkokunnat osaksi Kristuksen seurakuntaa ja toivottavat muut kristityt tervetulleeksi ehtoollispöytäänsä. Metodisteille on mahdollista sekä lapsikaste että ns. uskovien kaste. Lue lisää metodismista tästä.

Lue Helsingin metodistiseurakunnan historiasta tästä.


353A7270_todistuspuheenvuoro.JPG

Suomenkielisiä tilaisuuksia tai niiden osia tulkataan tarpeen mukaan englanniksi. Englanninkielisellä ryhmällä on myös omia tilaisuuksia.

Arvomme: yhteiskunnallinen uskontunnustuksemme


Me uskomme Jumalaan, maailman luojaan ja Jeesukseen Kristukseen, koko luomakunnan lunastajaan. Me uskomme Pyhään Henkeen, joka kirkastaa meille Jeesuksen ja on meidän puolustajamme.
Me tunnustamme luonnon Jumalan kätten työksi ja omistaudumme auttamaan ihmiskuntaa suojelemaan, kehittämään ja oikein käyttämään luontoa.
Me vastaanotamme iloisin mielin - itsellemme ja muille - yhteiskunnan, sukupuolisuuden, avioliiton ja perheen siunaukset.
Me sitoudumme puolustamaan kaikkien ihmisten arvoa, oikeuksia ja parantamaan elämisen laatua.
Me uskomme ihmisten oikeuteen ja velvollisuuteen tehdä työtä Jumalan kunniaksi ja omaksi ja toisten hyväksi näin turvaten yhteisen hyvinvoinnin; uskomme omistusoikeuteen ja pidämme sitä Jumalan meille uskomana luottamustehtävänä; uskomme vastuulliseen kuluttamiseen ja taloudellisen ja yhteiskunnallisen hädän poistamiseen.
Me omistaudumme toimintaan maailmanrauhan puolesta, sen puolesta, että oikeudenmukaisuus ja laki vallitsisivat kansojen kesken sekä kaikkien maailman ihmisten henkilökohtaisen vapauden puolesta.
Me uskomme Jumalan Sanan nykyiseen ja lopulliseen voittoon ihmisten välisissä suhteissa ja hyväksymme iloiten tehtäväksemme julistaa evankeliumin mukaista elämää maailmassa.

Metodistien oppia kuvaavat uskonkappaleet (Articles of Faith) voit lukea suomeksi tästä.

Odotettu kirja kuvaa Metodistikirkon varhaisempia vaiheita

Monien odottama kirja, metodistipastori Toivo Rajamaan (1904-1990) muistelmat, ilmestyi huhtikuussa 2016.  Tapani Rajamaa toimitti isänsä muistelmat 104-sivuiseksi kirjaksi, joka on saatavissa Helsingissä asuvalta Rajamaan perheeltä 10 euron hintaan.

Satakunnan maaseudulla, tarkemmin sanottuna Kauvatsan Sääkskosken kylässä, sekatyömiehen perheeseen syntynyt Toivo Rajamaa toimi vuosina 1924-1969 pastorina Turun, Lappeenrannan, Viipurin esikaupunkiseurakunnan, Kuopion, Vuoksenlaakson, Porin, Helsingin ja Tampereen metodistiseurakunnissa.

Vaikka kirja on ajateltu ensisijassa sukulaisten luettavaksi, muistelmien  kuvaukset Suomen Metodistikirkon vaiheista kiinnostanevat laajempaakin yleisöä. Toivo Rajamaa kertoo aluksi lapsuudestaan ja siitä, miten kutsumus Jumalan valtakunnan työhön syntyi jo varhain. Lähikylissä pidetyistä herätyskokouksista tie vei vähitellen saarnaajakouluun eli Metodistikirkon teologiseen seminaariin. Rajamaa muistelee opiskeluaikojaan sekä varsinkin 1920-40-lukujen metodistivaikuttajia ja tapahtumia eri seurakunnissa. Hän kertoo myös oman perheensä iloista ja suruista, ja mukaan on liitetty lähes 30 valokuvaa perheestä, opiskelutovereista ja muutamista seurakunnista. Raskaissakin elämänvaiheissa kulkee mukana luottamus Jumalan johdatukseen.

Kirjasta on otettu 300 kappaleen painos ja sitä voi tiedustella Tapani ja Iris Rajamaalta, iris.rajamaa@gmail.com. Kirjaa on myytävänä myös kirkolla.

Tapani Rajamaa (toim.): Tie. Toivo Rajamaan muistelmat. Painopaikka: Kopio Niini Oy, Tampere, 2016. 104 sivua. ISBN 978-952-93-7027-6. Hinta: 10 euroa.

kansikuva_Toivo_Rajamaan_muistelmat.jpg

Kuvan kirjan kannesta otti Pekka Rajamaa.