Mukaan palvelemaan?

Olisitko kiinnostunut tulemaan mukaan johonkin työmuotoon seurakunnassa? Olemme perustamassa erilaisia tiimejä. Näitä ovat mm. keittiö-, musiikki-, lapsityö-, nuorisotyö-, tekniikka-, tulkkaus-, strategia/suunnittelu-, jumalanpalvelus-, evankeliointi-, tiedotus-, tervetulo-, rukous- ja diakoniaryhmät. Kysy lisää pastori Veli Loposelta.

Saarnoja YouTubessa

Pastorimme Veli Loponen videoi jumalanpalveluksissa pitämiään saarnoja ja ne julkaistaan Suomen metodistikirkon kanavalla YouTubessa. Nyt voit siis katsoa saarnan, vaikka et olisikaan päässyt kirkkoon. Saarnat löytyvät kirjoittamalla YouTuben hakukenttään "Suomen Metodistikirkko".

Osoitetiedot

Punavuorenkatu 2,
00120 Helsinki

Bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunut 3 ja 1 pysähtyvät kirkon lähellä (Iso-Roobertinkadun pysäkki).

Tapahtumatiedot myös Facebookissa

Löydät sivumme Facebookista hakusanoilla "Metodistikirkko Helsinki". - We are in Facebook by the name 'Metodistikirkko Helsinki'.

Our English UMC in Facebook

Our English-speaking congregation has their own Facebook profile, which you can find by name "The Helsinki United Methodist Church English Service"

Helsingin metodistiseurakunta on perustettu v. 1894. Seurakuntaamme kuuluu tätä nykyä noin 200 jäsentä eri puolilta pääkaupunkiseutua. Jäsenmäärä on viime vuosina ollut noususuunnassa. 

Seurakuntamme opetus perustuu Raamatun pyhiin kirjoituksiin ja apostoliseen uskontunnustukseen. Haluamme omalta osaltamme auttaa ihmisiä löytämään Jeesuksen ja kasvamaan kristittyinä. Tahdomme olla paikka, josta moni voisi löytää hengellisen kodin. 

Seurakuntamme pastori on Veli Loponen. Lisäksi kesäkuussa 2019 saimme toisen pastorin, kun englannin kielellä seurakuntaamme palveleva Freeman Awuah nimitettiin virallisesti paikallispastoriksi. Pitkän elämäntyön metodistikirkossa tehnyt pastori Tapani Rajamaa hoitaa edelleen joitakin tehtäviä seurakunnassamme. 

Alkuaikoina kokoonnuttiin vuokratiloissa. Vuonna 1909 ostettiin Punavuorenkatu 2:ssa sijainnut puutalo, jossa kokoonnuttiin vuoteen 1928 asti. Tällöin aloitettiin uuden kirkon rakentaminen samaan paikkaan ja puutalo siirrettiin Malmin kaupunginosaan, missä se on nykyään asuinkäytössä. 

Nykyinen kirkkorakennuksemme valmistui vuonna 1929. Kirkon tornissa on kaupunkikuvallisesti huomionarvoinen spiira eli "piikki", jolla on ollut vaiheikas historia.  Kirkon urut on kunnostettu vuonna 2016.

img_5490_parvi_ja_ikkunat2.jpg

Näkymä kirkkosalista. Rakennus on arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema. Salissa on tilaa noin 500 hengelle.

 

 

Toistaiseksi Helsingin seurakunta on ainoa suomenkielinen metodistiseurakunta Uudellamaalla. Lähimmät ruotsinkieliset metodistiseurakunnat ovat Kristuskyrkan Helsingin Apollokadulla ja Kauniaisten ja Porvoon seurakunnat.

Sunnuntaisin on suomenkielinen tai kaksikielinen (suomi, englanti) jumalanpalvelus yleensä klo 11. Lisäksi säännöllistä toimintaamme Helsingissä ovat erilaiset viikolla kokoontuvat ryhmät (nämä ovat kuitenkin tauolla joulun aikaan sekä kesällä kesäkuusta elokuun puoliväliin):

  • lähetyspiiri kerran kuussa (kirkolla tai kodeissa),
  • Raamattuillat (tutustutaan johonkin Raamatun lukuun)
  • avoimet ovet -tuokio keskiviikkoisin
  • englanninkieliset raamattupiirit kodeissa (Helsinki, Espoo)
  • nuortenillat noin 2 kertaa kuukaudessa lauantaisin.

Viime vuosina seurakuntaamme on syntynyt englanninkielistä toimintaa, kun seurakuntaamme on liittynyt useita ulkomailta muuttaneita henkilöitä. Osa jumalanpalveluksistamme onkin nykyään kaksikielisiä (tulkkaus). Yleensä nämä ovat joka kuukauden ensimmäisenä sunnuintaina (suomeksi, tulkkaus englanniksi; ehtoollinen) ja kolmantena sunnuntaina (englanniksi, tulkkaus suomeksi). Muina sunnuntaipäivinä klo 12.30 -14.00 pidetään suomenkielisen tilaisuuden jälkeen  englanninkielinen jumalanpalvelus

Olet tervetullut kaikkiin näihin tilaisuuksiin. Niissä on myös mahdollisuus esittää omia rukousaiheita, joiden puolesta voidaan yhdessä rukoilla. Katso tarkemmin tapahtumakalenterista.

Seurakuntasalissamme on kirjanurkka, josta voi tilaisuuksien yhteydessä ostaa hengellistä luettavaa.

Seurakunnassamme käy kaikenikäisiä ihmisiä, myös monia, jotka eivät ole metodistikirkon jäseniä, mutta ovat löytäneet tiensä tilaisuuksiimme. Nuorten ryhmämme toimii aktiivisesti (katso Nuoret-välilehti). Lapsille ei valitettavasti tällä hetkellä ole pyhäkoulua sunnuntaisin suomenkielisen jumalanpalveluksen aikana. Englanninkielisissä jumalanpalveluksissa pyhäkoulu on satunnaisesti.

Seurakunnassa on palvelutyöstä kiinnostuneille tarjolla erilaisia pieniä ja isompia tehtäviä, esim. kolehdinkanto, kirkkokahvien järjestäminen, leipominen kirkkokahveja varten, tulkkaus (en-su-en), musiikkitoiminta ja lapsi- ja nuorisotyö. Vuodenvaihteessa 2019-20 olemme perustamassa palvelutiimejä eri tehtäviä varten. Järjestämme myös myyjäiset pari kertaa vuodessa. Muutama henkilö tekee säännöllisesti katuevankeliointityötä. Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneiden kannattaakin kysellä pastorilta, olisiko tarjolla jotain heitä kiinnostavaa tehtävää. 

Laulukirjana tilaisuuksissamme käytämme Hengellistä laulukirjaa sekä Laulun aika -kirjaa. Nämä ovat käytössä muissakin ns. vapaissa kirkkokunnissa. Englanninkielisissä tilaisuuksissa lauletaan The United Methodist Hymnal -laulukirjan sävelin. Metodistit tunnustavat muut kirkkokunnat osaksi Kristuksen seurakuntaa ja toivottavat muut kristityt tervetulleeksi ehtoollispöytäänsä. Metodisteille on mahdollista sekä lapsikaste että ns. uskovien kaste. Lue lisää metodismista tästä.

Lue Helsingin metodistiseurakunnan historiasta tästä.


353A7270_todistuspuheenvuoro.JPG

Tilaisuuksia tai niiden osia tulkataan tarpeen mukaan englanniksi tai suomeksi. Englanninkielisellä ryhmällä on myös omia tilaisuuksia.

Arvomme: yhteiskunnallinen uskontunnustuksemme


Me uskomme Jumalaan, maailman luojaan ja Jeesukseen Kristukseen, koko luomakunnan lunastajaan. Me uskomme Pyhään Henkeen, joka kirkastaa meille Jeesuksen ja on meidän puolustajamme.
Me tunnustamme luonnon Jumalan kätten työksi ja omistaudumme auttamaan ihmiskuntaa suojelemaan, kehittämään ja oikein käyttämään luontoa.
Me vastaanotamme iloisin mielin - itsellemme ja muille - yhteiskunnan, sukupuolisuuden, avioliiton ja perheen siunaukset.
Me sitoudumme puolustamaan kaikkien ihmisten arvoa, oikeuksia ja parantamaan elämisen laatua.
Me uskomme ihmisten oikeuteen ja velvollisuuteen tehdä työtä Jumalan kunniaksi ja omaksi ja toisten hyväksi näin turvaten yhteisen hyvinvoinnin; uskomme omistusoikeuteen ja pidämme sitä Jumalan meille uskomana luottamustehtävänä; uskomme vastuulliseen kuluttamiseen ja taloudellisen ja yhteiskunnallisen hädän poistamiseen.
Me omistaudumme toimintaan maailmanrauhan puolesta, sen puolesta, että oikeudenmukaisuus ja laki vallitsisivat kansojen kesken sekä kaikkien maailman ihmisten henkilökohtaisen vapauden puolesta.
Me uskomme Jumalan Sanan nykyiseen ja lopulliseen voittoon ihmisten välisissä suhteissa ja hyväksymme iloiten tehtäväksemme julistaa evankeliumin mukaista elämää maailmassa.

Metodistien oppia kuvaavat uskonkappaleet (Articles of Faith) voit lukea suomeksi tästä.