Nuorten illat syksyllä 2017

Syksyllä 2017 nuoret järjestävät omia tilaisuuksiaan pääsääntöisesti joka toinen lauantai klo 17 alkaen. Poikkeuksellisesti pe-la 13.-14.10. järjestetään minileiri, jonka vuoksi lauantaina 14.10 ei ole nuorteniltaa. Katso tarkemmin tapahtumakalenterista!

Meetings for youth and young adults usually every other Saturday at 5 p.m. Welcome!

Syksyn hartausohjelmia, radio YLE 1

14.11. iltahartaus klo 18:50, Säde Loponen, Turku

2.12. aamuhartaus klo 6:15 ja 7:50, Kreetta Heiskari, Helsinki

Braxén-kuoron konsertti 25.11.

Noin kuukauden kuluttua, lauantaina 25.11., meillä on ilo kuulla hengellistä kamarimusiikkia kirkossamme Braxén-kuoron esittämänä! Ohjelmistossa mm. Lasse Heikkilän ja Pekka Simojoen sävelmiä, vanhempaa musiikkiakaan unohtamatta. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa. Tervetuloa!

Concert of Braxen Choir on 25th November

On November 25th, a well-known choir called Braxén-kuoro in concert in our church! They sing both traditional and modern, mainly Finnish spiritual hymns. Free entrance, programme 10 euros. Welcome!

Kirjamyynti

Seurakuntasalissamme on kirjanurkkaus, josta voi tilaisuuksien yhteydessä ostaa hengellistä kirjallisuutta, CD-levyjä, kortteja ja adresseja. Luettelemme tällä sivulla erityisesti metodismia koskevaa kirjallisuutta. Jos alla lueteltua kirjaa ei löydy kirjanurkkauksesta, tiedustele pastorilta.  - Lisäksi on myynnissä etenkin Päivä Osakeyhtiön kustantamaa kristillistä kirjallisuutta.

• Sam Wellman: John Wesley, Pyhityksen apostoli. Päivä Osakeyhtiö 2001. ISBN 951-622-867-4.  188 s. Englanninkielisestä alkuteoksesta "Heroes of the Faith, John Wesley, The Great Methodist" suomentanut Oili Räsänen. Tätä metodismin "isän" John Wesleyn elämästä kertovaa kirjaa on saatavana vielä metodistiseurakunnista, vaikka muualta se on loppuunmyyty. Hinta 5 euroa.
  • Kenneth L. Carder: Elä uskoasi todeksi. Metodistinen elämäntapa.  Englanninkielisestä alkuteoksesta "Living our Beliefs. The United Methodist Way" suomentanut Marjut Mäntyjärvi. ISBN 978-951-98286-4-0. Suomen metodistikirkko 2013. - Tämä käytännönläheinen kirja kertoo selkeästi metodistisen uskon ja teologian perusasioista. Suosittelemme!
  • Thomas R. Hawkins: Kristityn pienryhmänjohtajan opas. Englanninkielisestä alkuteoksesta The Christian Small Group Leader suomentanut Marjut Mäntyjärvi. Julk. Suomen metodistikirkko 2013. Käytännönläheinen opas seurakuntien pienryhmäkokoontumisien vetäjille. Kirja perustuu Raamattuun ja metodistiseen perinteeseen, mutta myös muiden kirkkokuntien pienryhmävetäjille siitä voi olla apua. Lue kirjaesittely tästä.
  • Jori Brander, Jan-Markus Jeromaa: Uskon ensiaskeleet. Suomen metodistikirkko 2009/2010. 75 sivua. Uskonelämän aapinen henkilöille, jotka ovat uskontaipaleensa alussa tai tahtovat muuten kerrata uskonelämän perustotuuksia. Viimeinen luku "Metodismi" sisältää perustietoa metodismista, sen historiasta, opillisista tunnuspiirteistä ja seurakuntakäsityksestä.
  • Betsey Heavner: Pastoraalitoimikunnan käsikirja. Englanninkielisestä alkuteoksesta Guidelines: Pastor-Parish Relations - Connecting the Pastor, Staff and Congregation suomentanut Veli Loponen. Suomen metodistikirkko 2014.     66sivuinen kirjanen, jossa annetaan käytännön ohjeita kaikille seurakuntalaisille heidän oman palvelutyönsä perusteiden ymmärtämiseen ja pastoreiden työn tukemiseen. Sovellettu Suomen metodistikirkon tilanteeseen.
  • Tapani Rajamaa (toim.): Tie. Toivo Rajamaan muistelmat. Painopaikka: Kopio Niini Oy, Tampere, 2016. 104 sivua. ISBN 978-952-93-7027-6. Hinta: 10 euroa.  Kirja on Rajamaan perheen omakustanne ja sitä voi tiedustella osoitteesta iris.rajamaa@gmail.com . - Vaikka nämä metodistipastorin muistelmat on ensisijaisesti toimitettu kirjaksi sukulaisia varten, teos sisältää paljon kuvauksia 1920-40-lukujen metodistivaikuttajista ja seurakuntaelämästä; se on siten mielenkiintoista luettavaa kaikille Suomen metodistikirkon historiasta kiinnostuneille. Suuri osa teksteistä on aiemmin julkaistu jatkokertomuksena Rauhan Sanomia -lehdessä.

kansikuva_Toivo_Rajamaan_muistelmat.jpg

Toivo Rajamaa (1904-1990) syntyi Satakunnassa Sääkskosken kylässä sekatyömiehen perheeseen. Kutsumus Jumalan valtakunnan työhön syntyi jo varhain. Metodistikirkon teologisen seminaarin käytyään hän toimi v. 1924-1969 pastorina useissa eri seurakunnissa.

Kuvan kirjan kannesta otti Pekka Rajamaa.

Kirjanurkkauksestamme on saatavana myös

• merkkipäiväonnitteluihin sopivia kirjasia
  • hengellisin tekstein varustettuja postikortteja sekä
  • surunvalitteluadresseja, johon voiti itse kirjoittaa sopivan muistolauseen (mukana ehdotelmia). Kaksi eri kansivaihtoehtoa. Adressit on painettu Suomessa. Adressien hinta 10 euroa.