Jumalanpalvelus YleAreenassa

Sunnuntaina 30.6. klo 10 Yle TV1:ssä esitetty Vuoksenlaakson ja Kuopion metodistiseurakuntien yhteinen jumalanpalvelus on nähtävissä netissä osoitteessa https://areena.yle.fi/1-4587263. Palvelijoina toimivat pastorit Soile Kasi ja Elisa Brander.
Jumalanpalvelus on taltioitu 4.5. Tampereen Baptistikirkossa.

Seurakunnan ulkoiluretki lauantaina 10.8.

Seurakunnan kesäretki Luukin ulkoilualueelle Espooseen la 10.8. Tapaamme klo 12 osoitteessa Luukintie 33, Espoo. Luukissa on monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ja -reitit. Alueelle on hyvät bussiyhteydet mutta autoille on parkkipaikkoja huonosti. Ota ystäväkin mukaan!

Bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunu 3 pysähtyvät kirkon lähellä (Iso-Roobertinkadun pysäkki). Katutöiden takia raitiovaunu 1 ei heinä-syyskuussa 2019 aja Punavuoreen, vaan päätepysäkki on Kolmikulma. (Tiedote: https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2019/linjan-1-paatepysakki-kolmikulmassa-17-299-17632)

Löydät sivumme Facebookista hakusanoilla "Metodistikirkko Helsinki". - We are in Facebook by the name 'Metodistikirkko Helsinki'.

Metodistikirkon kirjallisuutta

Seurakuntasalissamme on kirjanurkkaus, josta voi tilaisuuksien yhteydessä ostaa hengellistä kirjallisuutta, CD-levyjä, kortteja ja adresseja. Luettelemme tällä sivulla erityisesti metodismia koskevaa kirjallisuutta. Jos alla lueteltua kirjaa ei löydy kirjanurkkauksesta, tiedustele pastorilta.

Sam Wellman: John Wesley, Pyhityksen apostoli. Päivä Osakeyhtiö 2001. ISBN 951-622-867-4.  188 s. Englanninkielisestä alkuteoksesta "Heroes of the Faith, John Wesley, The Great Methodist" suomentanut Oili Räsänen. Tätä metodismin "isän" John Wesleyn elämästä kertovaa kirjaa on saatavana vielä metodistiseurakunnista, vaikka muualta se on loppuunmyyty. Hinta 5 euroa.

Kenneth L. Carder: Elä uskoasi todeksi. Metodistinen elämäntapa.  Englanninkielisestä alkuteoksesta "Living our Beliefs. The United Methodist Way" suomentanut Marjut Mäntyjärvi. ISBN 978-951-98286-4-0. Suomen metodistikirkko 2013. - Tämä käytännönläheinen kirja kertoo selkeästi metodistisen uskon ja teologian perusasioista.

Thomas R. Hawkins: Kristityn pienryhmänjohtajan opas. Englanninkielisestä alkuteoksesta The Christian Small Group Leader suomentanut Marjut Mäntyjärvi. Julk. Suomen metodistikirkko 2013. Käytännönläheinen opas seurakuntien pienryhmäkokoontumisien vetäjille. Kirja perustuu Raamattuun ja metodistiseen perinteeseen, mutta myös muiden kirkkokuntien pienryhmävetäjille siitä voi olla apua. Lue kirjaesittely tästä.

Jori Brander, Jan-Markus Jeromaa: Uskon ensiaskeleet. Suomen metodistikirkko 2009/2010. 75 sivua. Uskonelämän aapinen henkilöille, jotka ovat uskontaipaleensa alussa tai tahtovat muuten kerrata uskonelämän perustotuuksia. Viimeinen luku "Metodismi" sisältää perustietoa metodismista, sen historiasta, opillisista tunnuspiirteistä ja seurakuntakäsityksestä.

Betsey Heavner: Pastoraalitoimikunnan käsikirja. Englanninkielisestä alkuteoksesta Guidelines: Pastor-Parish Relations - Connecting the Pastor, Staff and Congregation suomentanut Veli Loponen. Suomen metodistikirkko 2014.     66sivuinen kirjanen, jossa annetaan käytännön ohjeita kaikille seurakuntalaisille heidän oman palvelutyönsä perusteiden ymmärtämiseen ja pastoreiden työn tukemiseen. Sovellettu Suomen metodistikirkon tilanteeseen.

Tapani Rajamaa (toim.): Tie. Toivo Rajamaan muistelmat. Painopaikka: Kopio Niini Oy, Tampere, 2016. 104 sivua. ISBN 978-952-93-7027-6. Hinta: 10 euroa.  Kirja on Rajamaan perheen omakustanne ja sitä voi tiedustella osoitteesta iris.rajamaa@gmail.com . -

Vaikka nämä metodistipastorin muistelmat on ensisijaisesti toimitettu kikansikuva_Toivo_Rajamaan_muistelmat.jpgrjaksi sukulaisia varten, teos sisältää paljon kuvauksia 1920-40-lukujen metodistivaikuttajista ja seurakuntaelämästä; se on siten mielenkiintoista luettavaa kaikille Suomen metodistikirkon historiasta kiinnostuneille. Suuri osa teksteistä on aiemmin julkaistu jatkokertomuksena Rauhan Sanomia -lehdessä.

Toivo Rajamaa (1904-1990) syntyi Satakunnassa Sääkskosken kylässä sekatyömiehen perheeseen. Kutsumus Jumalan valtakunnan työhön syntyi jo varhain. Metodistikirkon teologisen seminaarin käytyään hän toimi v. 1924-1969 pastorina useissa eri seurakunnissa.
Kuvan kirjan kannesta otti Pekka Rajamaa.

Luovutetusta Karjalasta siirretyn seurakunnan tarina

Vuonna 1921 Karjalan Vuoksenrannan pitäjään perustettu Vuoksenlaakson metodistiseurakunta siirtyi sodan jälkeen Asikkalan Vesivehmaalle, missä se yhä toimii virkeänä maalaisseurakuntana. Nyt sen historia on koottu kansiin. Kesällä 2017 julkaistua kirjaa voi tilata Vuoksenranta-seuralta, osoitteesta tiinaholtta@gmail.com. Hinta on 30 euroa + postikulut (8,40 e). Historiikki sisältää runsaasti kuvia ja kronologisesti kerrotun historian lisäksi mm. seurakunnan jäsenten muisteluksia vuosien varrelta.
Kirjan tiedot: Raakel Henttonen (toim.): Sana siirtyi Vuoksenrannasta Vesivehmaalle. Vuoksenlaakson metodistiseurakunta 1921-2017-.  Julkaisija: Vuoksenranta-seura ry. 159 sivua. ISBN: 978-952-68755-0-7. Toimituskuntaan ovat fil.maist. Raakel Henttosen lisäksi kuuluneet pastori Tapani Rajamaa, fil. lis. Marjukka Patrakka, teol.toht. Jaakko Ripatti, pastori Soile Salorinne ja professori Martti Talja.
Kuva kirjan kannesta.Sana_siirtyi_Vuoksenrannasta_Vesivehmaalle
----------------------------------------

Kirjanurkkauksestamme on saatavana myös

• merkkipäiväonnitteluihin sopivia kirjasia
  • hengellisin tekstein varustettuja postikortteja sekä
  • surunvalitteluadresseja, johon voiti itse kirjoittaa sopivan muistolauseen (mukana ehdotelmia). Kaksi eri kansivaihtoehtoa. Adressit on painettu Suomessa. Adressien hinta 10 euroa.