Nuortenillat käynnistyvät!

Syksyn ensimmäinen nuortenilta kirkolla lauantaina 19.8. kello 17 alkaen. Syksyn toiminnan suunnittelua; toiveita ja ehdotuksia otetaan vastaan. Tervetuloa!

Meeting for youth and young adults on Saturday 19th August at 5 p.m. Welcome!

Kirjamyynti

Seurakuntasalissamme on kirjanurkkaus, josta voi tilaisuuksien yhteydessä ostaa hengellistä kirjallisuutta, CD-levyjä, kortteja ja adresseja. Luettelemme tällä sivulla erityisesti metodismia koskevaa kirjallisuutta. Jos alla lueteltua kirjaa ei löydy kirjanurkkauksesta, tiedustele pastorilta.  - Lisäksi on myynnissä etenkin Päivä Osakeyhtiön kustantamaa kristillistä kirjallisuutta.

• Sam Wellman: John Wesley, Pyhityksen apostoli. Päivä Osakeyhtiö 2001. ISBN 951-622-867-4.  188 s. Englanninkielisestä alkuteoksesta "Heroes of the Faith, John Wesley, The Great Methodist" suomentanut Oili Räsänen. Tätä metodismin "isän" John Wesleyn elämästä kertovaa kirjaa on saatavana vielä metodistiseurakunnista, vaikka muualta se on loppuunmyyty. Hinta 5 euroa.
  • Kenneth L. Carder: Elä uskoasi todeksi. Metodistinen elämäntapa.  Englanninkielisestä alkuteoksesta "Living our Beliefs. The United Methodist Way" suomentanut Marjut Mäntyjärvi. ISBN 978-951-98286-4-0. Suomen metodistikirkko 2013. - Tämä käytännönläheinen kirja kertoo selkeästi metodistisen uskon ja teologian perusasioista. Suosittelemme!
  • Thomas R. Hawkins: Kristityn pienryhmänjohtajan opas. Englanninkielisestä alkuteoksesta The Christian Small Group Leader suomentanut Marjut Mäntyjärvi. Julk. Suomen metodistikirkko 2013. Käytännönläheinen opas seurakuntien pienryhmäkokoontumisien vetäjille. Kirja perustuu Raamattuun ja metodistiseen perinteeseen, mutta myös muiden kirkkokuntien pienryhmävetäjille siitä voi olla apua. Lue kirjaesittely tästä.
  • Jori Brander, Jan-Markus Jeromaa: Uskon ensiaskeleet. Suomen metodistikirkko 2009/2010. 75 sivua. Uskonelämän aapinen henkilöille, jotka ovat uskontaipaleensa alussa tai tahtovat muuten kerrata uskonelämän perustotuuksia. Viimeinen luku "Metodismi" sisältää perustietoa metodismista, sen historiasta, opillisista tunnuspiirteistä ja seurakuntakäsityksestä.
  • Betsey Heavner: Pastoraalitoimikunnan käsikirja. Englanninkielisestä alkuteoksesta Guidelines: Pastor-Parish Relations - Connecting the Pastor, Staff and Congregation suomentanut Veli Loponen. Suomen metodistikirkko 2014.     66-sivuinen kirjanen, jossa annetaan käytännön ohjeita kaikille seurakuntalaisille heidän oman palvelutyönsä perusteiden ymmärtämiseen ja pastoreiden työn tukemiseen. Sovellettu Suomen metodistikirkon tilanteeseen.
  • Tapani Rajamaa (toim.): Tie. Toivo Rajamaan muistelmat. Painopaikka: Kopio Niini Oy, Tampere, 2016. 104 sivua. ISBN 978-952-93-7027-6. Hinta: 10 euroa.  Kirja on Rajamaan perheen omakustanne ja sitä voi tiedustella osoitteesta iris.rajamaa@gmail.com . - Vaikka nämä metodistipastorin muistelmat on ensisijaisesti toimitettu kirjaksi sukulaisia varten, teos sisältää paljon kuvauksia 1920-40-lukujen metodistivaikuttajista ja seurakuntaelämästä; se on siten mielenkiintoista luettavaa kaikille Suomen metodistikirkon historiasta kiinnostuneille. Suuri osa teksteistä on aiemmin julkaistu jatkokertomuksena Rauhan Sanomia -lehdessä.

Kirjanurkkauksestamme voi ostaa myös esimerkiksi merkkipäiväonnitteluihin sopivia kirjasia, hengellisin tekstein varustettuja postikortteja sekä kauniita surunvalitteluadresseja, joissa ei ole valmiiksi painettua värssyä, vaan mukana lista, josta voit itse valita sopivan muistolauseen. Kaksi eri kansivaihtoehtoa. Adressit on painettu Suomessa. Adressien hinta 10 euroa.