Aamuhartaus YleAreenassa

Seurakuntamme englanninkielisen työn koordinaattori Adwoa Brewu piti radiossa aamuhartauden 1.6. Tämä hartaus on kuunneltavissa koko kesäkuun ajan osoitteessa https://areena.yle.fi/1-50111203

Pyhän Olavin jalanjäljissä

Seurakuntamme jäsen Säde Loponen käveli kaksi vuotta sitten 580 km:n pituisen pyhiinvaellusreitin Ruotsin ja Norjan halki Pyhän Olavin jalanjäljissä. Hän on nyt kirjoittanut vaelluksestaan "Olavin poluilla" -nimisen kirjan. Säde on luvannut ottaa pienen pinon kirjoja mukaan Metodistikirkon vuosikonferenssiin. Jos haluat ostaa kirjan siellä, varaa mukaan tasaraha 20 euroa. Kirjaa on saatavana myös nettikirjakaupoista hintaan on 24,90 euroa.

Annual Conference 2019 in Toivonlinna

The UMC Finland-Finnish Annual Conference and Summer Festival will be held in Toivonlinna, Piikkiö, near Turku from June 27th to 30th. The Conference offers a good opportunity to meet with other Methodists and to enjoy the fellowship. The Conference schedule and price list can be downloaded in English from this site (bottom of the Etusivu page).

Vuosikonferenssi 2019 Toivonlinnassa

Suomen Metodistikirkon vuosikonferenssi ja kesäjuhla järjestetään viime vuonna hyväksi havaitussa paikassa eli Piikkiön Toivonlinnassa 27.-30.6. 2019. Tämän sivustomme etusivulta voit ladata esitteet ohjelma- ja hintatietoineen.

Keräys äänentoistolaitteiden hankkimiseksi

Aikoinaan käytettynä saamamme äänentoistojärjestelmä on lopullisesti tullut tiensä päähän. Musiikkiväkemme arvion mukaan tarvitsemme uusina ainakin 4 mikkiä johtoineen, 2 kaiutinta ja 2 kaiutinmonitoria. Näiden alustava kustannusarvio on noin 2000 euroa. Hankkeen toteuttamiseksi kerättiin 19.5. jumalanpalveluksessa kolehti, ja nyt on koossa jo noin 950 euroa; keräykseen voi osallistua myös maksamalla haluamansa summan tilillemme Nordea FI38 2058 1800 0108 08 (Helsingin metodistiseurakunta), viitenumerolla 5500. Kiitos lahjoituksestasi!

Collection for a new sound system

The offertory on Sunday 19th May went towards the new sound system. The estimated budget is 2,000 euros; it includes 4 microphones, 2 loudspeakers and 2 monitors. By now we have collected already 950 euros! You may also pay to our account Nordea FI38 2058 1800 0108 08 (Helsingin metodistiseurakunta) using the reference 5500. Many thanks for any donations!

Bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunut 1, 3 ja 10 pysähtyvät kirkon lähellä (Iso-Roobertinkadun pysäkki).

Löydät sivumme Facebookista hakusanoilla "Metodistikirkko Helsinki". - We are in Facebook by the name 'Metodistikirkko Helsinki'.

Spiira sai kunniamaininnan

Helsingin rakennuslautakunnan tunnustuspalkintojen (Rakentamisen Ruusu 2013)  jakotilaisuudessa 21.1. 2014 Suomen metodistikirkolle ja arkkitehti Ilkka Salmiselle myönnettiin kunniamaininta spiiran eli "piikin" palauttamisesta katolle.

Arkkitehti Salminen paneutui suunnitteluun huolellisesti tutustuen Lars Sonckin alkuperäisiin ideoihin, vaikka tarkat suunnitelmat olivatkin kadonneet. Rakennuslautakunnan perusteluissa mainittiin mm.  että "uusi spiira onkin enemmän kuin monissa korjauksissa köyhtyneen vanhan spiiran kopio".

metodistikirkon_spiiran_toteuttajat_78533.jpg

Kunnianmaininnan vastaanottivat pastori Tapani Rajamaa (vas), isännöitsijä Paula Pöysti, pastori Timo Virtanen, spiiran suunnittelija Ilkka Salminen ja valmistajan (Lahden Tasopalvelu Oy) edustaja Harri Seroff.  Kuva: Leena Jaskanen.

spiira_siluetissa_jpg

Metodistikirkon spiira  (vasemmanpuoleinen torni) on yksi Etelä-Helsingin siluetista kohoavista "maamerkeistä".

Kuva: Salla Mustonen

Lue lisää spiiran historiasta tästä.

Lisää Rakentamisen Ruususta ja muista palkituista Helsingin rakennusvalvontaviraston sivuilta.