Seurakunnan joulujuhla 22.12.

Vietämme seurakunnan yhteistä joulujuhlaa sunnuntain 22.12. jumalanpalveluksessa. Jouluista musiikkia. Pastori Natalia Chernova tuo tervehdyksen Venäjältä ja Vepsän työstä. Tilaisuus on kaksikielinen (suomi, englanti). Kirkkokahveilla joulupuuroa ja tietenkin myös kahvia. Tervetuloa!

Radion aamuhartaus 7.12. kuunneltavissa jälkikäteen

Seurakuntamme jäsen Säde Loponen piti 7.12. Radio Yle 1:n kanavalla aamuhartauden, jonka voi kuunnella kuukauden ajan YleAreenasta.

Mukaan palvelemaan?

Olisitko kiinnostunut tulemaan mukaan johonkin työmuotoon seurakunnassa? Olemme perustamassa erilaisia tiimejä. Näitä ovat mm. keittiö-, musiikki-, lapsityö-, nuorisotyö-, tekniikka-, tulkkaus-, strategia/suunnittelu-, jumalanpalvelus-, evankeliointi-, tiedotus-, tervetulo-, rukous- ja diakoniaryhmät. Kysy lisää pastori Veli Loposelta.

Saarnoja YouTubessa

Pastorimme Veli Loponen videoi jumalanpalveluksissa pitämiään saarnoja ja ne julkaistaan Suomen metodistikirkon kanavalla YouTubessa. Nyt voit siis katsoa saarnan, vaikka et olisikaan päässyt kirkkoon. Saarnat löytyvät kirjoittamalla YouTuben hakukenttään "Suomen Metodistikirkko".

Bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunut 3 ja 1 pysähtyvät kirkon lähellä (Iso-Roobertinkadun pysäkki).

Löydät sivumme Facebookista hakusanoilla "Metodistikirkko Helsinki". - We are in Facebook by the name 'Metodistikirkko Helsinki'.

Spiira sai kunniamaininnan

Helsingin rakennuslautakunnan tunnustuspalkintojen (Rakentamisen Ruusu 2013)  jakotilaisuudessa 21.1. 2014 Suomen metodistikirkolle ja arkkitehti Ilkka Salmiselle myönnettiin kunniamaininta spiiran eli "piikin" palauttamisesta katolle.

Arkkitehti Salminen paneutui suunnitteluun huolellisesti tutustuen Lars Sonckin alkuperäisiin ideoihin, vaikka tarkat suunnitelmat olivatkin kadonneet. Rakennuslautakunnan perusteluissa mainittiin mm.  että "uusi spiira onkin enemmän kuin monissa korjauksissa köyhtyneen vanhan spiiran kopio".

metodistikirkon_spiiran_toteuttajat_78533.jpg

Kunnianmaininnan vastaanottivat pastori Tapani Rajamaa (vas), isännöitsijä Paula Pöysti, pastori Timo Virtanen, spiiran suunnittelija Ilkka Salminen ja valmistajan (Lahden Tasopalvelu Oy) edustaja Harri Seroff.  Kuva: Leena Jaskanen.

spiira_siluetissa_jpg

Metodistikirkon spiira  (vasemmanpuoleinen torni) on yksi Etelä-Helsingin siluetista kohoavista "maamerkeistä".

Kuva: Salla Mustonen

Lue lisää spiiran historiasta tästä.

Lisää Rakentamisen Ruususta ja muista palkituista Helsingin rakennusvalvontaviraston sivuilta.