Suunnittelu- ja ideointipäivä sunnuntaina 18.8.

Sunnuntaina 18.8. klo 11 on jumalanpalveluksen tilalla lyhyehkö hartaus, jonka jälkeen on mahdollisuus ideoida ja pohtia, mitä toivoisi seurakunnalta. Tai mitä itse haluaisit toteuttaa seurakunnassa, missä olla mukana? Onko jokin toimintamuoto erityisesti sydäntäsi lähellä? Tule kertomaan ajatuksiasi!

Saarnoja YouTubessa

Pastorimme Veli Loponen on ryhtynyt videoimaan jumalanpalveluksissa pitämiään saarnoja ja ne julkaistaan Suomen metodistikirkon kanavalla YouTubessa. Nyt voit siis katsoa saarnan, vaikka et olisikaan päässyt kirkkoon. Saarnat löytyvät kirjoittamalla YouTuben hakukenttään "Suomen Metodistikirkko".

Bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunu 3 pysähtyvät kirkon lähellä (Iso-Roobertinkadun pysäkki). Katutöiden takia raitiovaunu 1 ei heinä-syyskuussa 2019 aja Punavuoreen, vaan päätepysäkki on Kolmikulma. (Tiedote: https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2019/linjan-1-paatepysakki-kolmikulmassa-17-299-17632)

Löydät sivumme Facebookista hakusanoilla "Metodistikirkko Helsinki". - We are in Facebook by the name 'Metodistikirkko Helsinki'.

Spiira sai kunniamaininnan

Helsingin rakennuslautakunnan tunnustuspalkintojen (Rakentamisen Ruusu 2013)  jakotilaisuudessa 21.1. 2014 Suomen metodistikirkolle ja arkkitehti Ilkka Salmiselle myönnettiin kunniamaininta spiiran eli "piikin" palauttamisesta katolle.

Arkkitehti Salminen paneutui suunnitteluun huolellisesti tutustuen Lars Sonckin alkuperäisiin ideoihin, vaikka tarkat suunnitelmat olivatkin kadonneet. Rakennuslautakunnan perusteluissa mainittiin mm.  että "uusi spiira onkin enemmän kuin monissa korjauksissa köyhtyneen vanhan spiiran kopio".

metodistikirkon_spiiran_toteuttajat_78533.jpg

Kunnianmaininnan vastaanottivat pastori Tapani Rajamaa (vas), isännöitsijä Paula Pöysti, pastori Timo Virtanen, spiiran suunnittelija Ilkka Salminen ja valmistajan (Lahden Tasopalvelu Oy) edustaja Harri Seroff.  Kuva: Leena Jaskanen.

spiira_siluetissa_jpg

Metodistikirkon spiira  (vasemmanpuoleinen torni) on yksi Etelä-Helsingin siluetista kohoavista "maamerkeistä".

Kuva: Salla Mustonen

Lue lisää spiiran historiasta tästä.

Lisää Rakentamisen Ruususta ja muista palkituista Helsingin rakennusvalvontaviraston sivuilta.