Kevätmyyjäiset la 6.5. klo 11-15

Perinteisissä myyjäisissämme mm. lihakeittolounas (6 e, sis. leivän ja juoman), munkkirinkilöitä, kakkuja ym. leivonnaisia, käsitöitä, kirjoja ja arpajaiset. Myös alakerran kirpputori avoinna - löytöjä hyvin edullisesti! Tuotto seurakunnan toiminnan ja lähetystyön hyväksi. Lisäksi mahdollisuus tutustua kauniiseen kirkkosaliimme, jonka on suunnitellut arkkitehti Lars Sonck.

Metodistikirkon ohjelmat Yle Radio 1:ssä

Suomen metodistikirkon hartausohjelmat Yle Radio 1:ssä, kevät 2017:

RADIOJUMALANPALVELUKSET sunnuntaisin klo 11.00
23.4. Tampereen seurakunnasta
30.7. Kesäjuhlataltiointi kirkkokuntamme vuosikonferenssista

AAMUHARTAUDET lauantaisin klo 6.15 ja 7.50
20.5. Saija Miettinen, aluepäällikkö

ILTAHARTAUDET tiistaisin klo 18.50
2.5. Veera Halonen, opiskelija

Kevään rukousaiheita mm.

* Rukoilemme että nuortenillat voivat tavoittaa uusia nuoria ja olla heille siunaukseksi.
*Muutama henkilö seurakunnastamme jakaa kutsuja kirkkoon kerran kuussa lähikaduilla. Rukoilemme Jumalan johdatusta ja siunausta tälle työlle.
*Pyydämme myös voimia, terveyttä ja siunausta kaikille Metodistikirkon työntekijöille.

Opas seurakuntien pienryhmien vetäjille

Suomen Metodistikirkko on keväällä 2013 julkaissut Thomas R. Hawkinsin kirjoittaman oppaan seurakuntien pienryhmien vetäjille.  Kirjan nimi on Kristityn pienryhmänjohtajan opas ja sen on on kääntänyt Marjut Mäntyjärvi. Alkuperäisteos on nimeltään The Christian Small Group Leader ja se on ilmestynyt vuonna 2001. Hawkins on kirjoittanut useita muitakin maallikkojen tehtäviiin seurakunnissa liittyviä kirjoja, joita käytetään oppimateriaaleina metodistikirkoissa eri maissa.

Hawkinsin kirja perustuu Raamattuun ja metodistiseen perinteeseen. Siinä annetaan aivan käytännöllisiäkin neuvoja ryhmäkokoontumisten järjestämiseen, mutta pohditaan myös syvällisemmin esim. pienryhmien dynamiikkaa ja seurakunnissa tehtävän työn raamatullista perustaa.

Kirja on ostettavissa seurakuntamme kirjapöydältä. Kirjan ilmestyttyä pastori Timo Virtanen arvioi  seurakuntalehdessämme julkaistussa esittelyssä kirjaa seuraavasti:

----------------------------

Yksi kesäajan odotettu ja mielenkiintoinen lukuelämys on ollut Metodistikirkon kustantama ja Marjut Mäntyjärven suomentama ”Kristityn pienryhmänjohtajan opas”.

Pienryhmätoiminta tai solutoiminta on jäänyt aika vähälle huomiolle kirkkomme toiminnassa. Tämä kirja on erinomainen avaus tuon hyvin merkittävän työmuodon uudelleen herättämisessä. Thomas R. Hawkinsin teksti on asiantuntevasti kirjoitettu ja se sekä kertaa asiatietoja että antaa uusia näkökulmia pienryhmätoiminnan käynnistämiseksi. Kirja on jaettu seitsemään lukuun ja jokaisen luvun lopussa on kysymyksiä pohdittavaksi niin yksin kuin yhdessä pienryhmänä.

Alla muutamia otteita kirjasta, joka antoi itselleni hyvin paljon ajateltavaa ja samalla innostaa toimimaan pienryhmätoiminnan kehittämisessä:

Pienryhmäjohtajan papillinen tehtävä:

"Tässä johtajuudessa ei ole kyse vallasta ja nimityksistä. Se on ennen kaikkea papillinen tehtävä."

”Monet seurakunnan johtajat aliarvioivat sen ajan, minkä ihmiset viettävät pienryhmissä. He aliarvioivat myös näiden kokoontumisten hengellisen merkityksen. Niinpä he aliarvioivat pienryhmäjohtajien papillisen, uskoa muovaavan roolin. He pelkistävät pienryhmäjohtajat vain ’vapaaehtoisiksi’, jotka johtavat kokoontumisia. Kuitenkin pienryhmäjohtajat vaikuttavat syvällisellä tavalla siihen, miten ihmiset ymmärtävät kristillistä uskoa. Heidän johtajuutensa muovaa ihmisten käsitystä itsestään suhteessa Jumalaan, yhteisöön ja maailmaan.”

Yhteisen näyn vaaliminen:

Tämä luku alkaa mielenkiintoisella kertomuksella USA:sta 1800-luvun lopulta ”Lumihiutale-Bentleyn” elämästä. Toteamus, että näyt ovat taidetta, eivät tiedettä, kertoo hyvin sen, miten Jumalan rakkaus herättää sisimpämme elävään yhteyteen Jumalan kanssa.

"Profeetat kuvasivat Jumalan valtakuntaa runouden eivätkä proosan avulla. Kun Henki nosti Paavalin rabbiinisen järkeilyn ja huolellisen asiatekstin yläpuolelle, hän puhkesi lauluun ja runouteen."

"Ongelmien ratkaiseminen kiinnittää huomiomme menneisyyteen. Näyt kääntävät meidät Jumalan tulevaa valtakuntaa kohti."

Yhteisen näyn voima:

"Yhteiset näyt edistävät aina kasvua ja uuden oppimista. Ne innoittavat ihmisiä nimeämään palvelulahjansa ja kehittämään niitä. Kun ryhmän jäsenillä on yhteinen näky, he motivoituvat oppimaan sen toteuttamisessa tarvittavat taidot, asenteet ja tiedot."

"Kristityn pienryhmäjohtajan opas" on hyvin hyödyllinen kirja jokaisen tavallisen ihmisen ja jokaisen metodistin luettavaksi. Suosittelen lämpimästi.

Timo R.A. Virtanen

Takaisin etusivulle tästä.